KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Esra Angün’ün haberi

 

 

TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) ve Sağlık Bakanlığı, vaka sayılarının tespiti ve Koronavirüs’e karşı alınacak tedbirlere yönelik ortaklaşa bir çalışma başlattı. Dünya genelinde Türkiye’nin koronavirüse karşı göstermiş olduğu başarının sürmesi ve gelecek dönemdeki hazırlıkların planlanması amacıyla hayata geçirilen uygulama, Karasu’da Cumartesi günü başladı.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan İlçe Sağlık Müdürü Yavuz Selim Özdin, Türkiye’nin her bölgesinde olduğu gibi Karasu’da da İlçe Sağlık Müdürlüğü filyasyon (herhangi bir bulaşıcı hastalığın hangi sebeplerden ötürü kaynaklandığının tespit edilmesi işlemi) ekipleri tarafından TÜİK’in belirlediği adreslere ulaşılıp kişilerden örnekler alınarak yapılacağını belirtti.

 

Filyasyon ekibi, doktor ve sağlık personelinden oluşuyor. “Çalışma sırasında belirlenen hanelerde rastgele seçilecek kişilerden bilgilendirilmiş onam alınarak bir anket uygulanacak” diyen Özdin, “Ayrıca aynı kişiden ELISA testi için kan örneği ve PCR testi için alınan sürüntü örnekleri, illerde hâlihazırda belirlenmiş olan COVID-19 Yetkilendirilmiş Tanı Laboratuvarına gönderilecek” şeklinde konuştu.

 

MUTLAKA KİMLİK SORUN

 

Vatandaşların bu süreçte fırsatçılara karşı dikkatli olması gerektiğine de vurgu yapan Müdür Özdin, “Vatandaşlarımız, evlerine gelen sağlık ekiplerine mutlaka kimlik sorsun. Ekiplere kimlik sorarak bu durumu fırsata çevirmeye çalışan kötü niyetli kişilerin önüne geçilmiş olunur” sözlerine yer verdi.

 

Saha ekiplerinin anket ve testler dışında vatandaşlardan her hangi bir talepte bulunmayacağına da değinen Yavuz Selim Özdin, “Yapılacak olan taramalar kesinlikle ücretsiz” diye ifade etti. Özdin, uygulama sonucunda ülkedeki bağışıklık oranlarının da ortaya konulabileceğini sözlerine ekledi.