KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu Gazetesi
Nevtan Angün'ün haberi


 

İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen genelge hakkında bir açıklama yapan Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, vatandaşın ve işletme sahiplerinin merak ettiği sorulara da yanıt vermiş oldu. Mercan, “Bu hafta sonu uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı kapsamında, ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve unlu mamul ruhsatlı işyerleri yasak kapsamı dışındadır ve açık kalacaktır” dedi.

 

Vatandaşın ekmek ihtiyacını nasıl gidereceği konusunda da bilgi veren Aziz Mercan, “İki günlük bu süreçte vatandaşlarımıza ekmek ulaştırılması amacıyla Sakarya Valiliği ve Kaymakamlığımız tarafından yapılacak planlama doğrultusunda; başta fırınların kendi araç ve personeli olmak üzere, vefa sosyal destek grubu ve muhtarlar vasıtasıyla gerekli dağıtım gerçekleştirilecektir” şeklinde konuştu. Mercan ayrıca gerek duyulması durumunda kamu kurum ve kuruluşlarının araçlarından da faydalanılacağını belirtti.

 

Ayrıca marketlerde, bozulma riski bulunan raf ürünleri için kısıtlı sayıda market görevlisinin (1-2 personel), bir kaç saat süreyle marketlere girişlerine müsaade edileceğini de sözlerine ekleyen Kaymakam Aziz Mercan, “Devletimiz, vatandaşın ihtiyaçlarının karşılanması konusunda en üst düzeyde hassasiyet göstermektedir. Vatandaşın da kurallara uyarak devlete yardımcı olması hem kendi hem de halk sağlığı için önemlidir” vurgusu yaptı.

 

İki günlük yasak kapsamında Karasu’da hizmet verecek olan akaryakıt istasyonları TOKİ yanında bulunan BP Köseoğlu Petrol ile Karasu Terminali yanındaki OPET Uysal Petrol olarak belirlendi. Hizmete verecek veteriner hekimler ise İsmail Hakkı İskender ile Hamza Ayar Veterinerlik olarak belirlendi.