Çarşamba günü saat 14:00’da Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda Karasulu Genç Yazar Mürya Yılmaz, “Hayali değilim” adlı ilk eseri üzerine ilk söyleşisini gerçekleştirdi. Söyleşi programına Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, Şehit Oktay Demirci Ortaokul Müdürü İlhan Garip, çok sayıda Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri katılım sağladı. Programın moderatörlüğünü Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Mehmet Zafran üstlendi. Programda söz alan İlçe Milli Eğitim Müdürü Turhan, “Öğrencilerin kendini geliştirip potansiyellerini arttırmaya yönelik çalışmalarımız meyvesini veriyor. Herkesin güçlü yönleri var. Hepinizin içinde bir özellik var. Bunu keşfedip yukarıya taşımak için çalışın. Bu konuda en büyük destekçiniz ben olacağım” şeklinde öğrencilere yönelik önemli mesajlarda bulundu.

 

Sevdiğiniz işi yapın

 

Yanlış yapmaktan korkmayın” diyen Müdür Çetin Turhan, “Hiçbir şey yapmayan hata yapmaz. Hatalarımızdan ders çıkarıp ilerlemeye devam edeceğiz. Yorulmak istemiyorsanız sevdiğiniz işi yapın. Özgeçmiş değil, öz gelecek yazın. Hedef belirleyin. O hedefinize adım adım yaklaşmak için çalışın. İsterseniz, ‘Olmaz’ diye bir şey yok. Bilgiye ulaşmak çok kolay. Bu anlamda öğretmenlerinizden destek alın. Siz isterseniz herkes size destek olur. Biz de sizin sıralarınızdan geldik. ‘Ben yapabilirim’ diyen özne olur, yönlendiren olur. Nesne olursanız rüzgar sizi savurur” ifadelerini kullandı. “Mürya Yılmaz’ın bugün yaşadıklarını hayal edemezdik” şeklinde sözlerine devam eden Turhan, “Ama hepsi oldu. Sizin de olabilir. Mürya Yılmaz’ı ve onun yetişmesinde emeği geçen tüm öğretmenlerimizi tebrik ediyorum” dedi.

 

Kimsenin haberi yoktu

 

Turhan’ın sözlerinin ardından Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisi Mürya Yılmaz, yazarlığa başlama sürecini aktardı. “Roman yazmaya aslında 5. sınıfa geçtiğimde başlamıştım” diyen Mürya Yılmaz, “Beni yazmaya sürükleyen etkenler, sevgi dolu etkenler değildi. Çocukken yalnız ve hassas bir çocuktum. Arkadaşım yoktu. İçe kapanıktım ve kendimi gösterecek tek yolum yazmaktı. Yazdığımdan kimsenin haberi yoktu. Yazmak benim ruhum oldu. Sınıf arkadaşlarım ve eğitimci büyüklerim bana destek oldu. Bu destekle birlikte 7.sınıfta bu romanımı kaleme almaya başladım. Bana destek olan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. İlk eserinin konusu hakkında da bilgi veren Yılmaz, “Kitabımın konusu, iki boyutta yaşayan bir kızın hikayesi. Birinci kitapta dünyada yaşananlardan bahsediliyor. Kızın ikinci boyuta gidişinin nedenlerini inceliyorum. İkinci kitapta ise ikinci boyuta geçeceğim. Karakterlerin hepsi günlük hayatta olan kişiler. Ama benim için özel kişiler. Romanı yazdığım süre boyunca adeta o karakterlerle birlikte varlarmış gibi yaşadım” şeklinde konuştu. Yılmaz, söyleşisinin ardından katılımcılara özel olarak kitabını da imzalamayı ihmal etmedi.

HABER: Esra Angün / FOTOĞRAFLAR: Aylin Birol