KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu Gazetesi
Esra Angün'ün haberi

Elif Kitabevi bünyesinde kitap kafeyi hayata geçirerek Karasu’da bir ilki gerçekleştiren Elif Kitabevi İşletmecisi Kamil Köse, 5 bin çeşitten oluşan yaklaşık 9 bin kitabı okurların hizmetine sundu. Elif Kitabevi bünyesinde bulunan ve yaklaşık yedi aydır hizmete veren kitap kafe, yediden yetmişe her kesimden halka hitasp ediyor. “Okul öncesi kitap, dini kitaplar, aşk kitapları, kişisel gelişim, aile, tarih, siyaset, güncel romanlar, edebiyat kitaplarımız mevcut.” diyerek sözlerine başlayan Elif Kitabevi İşletmecisi Kamil Köse, “Yeni çıkan kitapları bir iki gün içerisinde getiriyoruz. Kitap alma noktasında sıkıntımız bulunmuyor. Kitap kafede Karasulu yazarlarımızın da kitapları yer alıyor.” şeklinde konuştu.

 

Buraya gelen kazanır

 

Kitap kafeyi halka sunarak hayallerini gerçekleştirdiklerine de değinen Kamil Köse, “Kitapevimize gelen kazanır. Ders çalışmaya, kitap okumaya veya hoş bir sohbette bulunmaya herkesi bekleriz. Yan tarafımızda hemen İnönü İlkokulu var. Öğle aralarında ve çıkışlarda velilerimiz dışarda bekliyor. Orada soğukta beklemek yerine kitap kafemize yarım saat de olsa gelip bir bilgi alabilirler. İllaki bir kitabı satın almalarına gerek yok. Velilerimiz sıcak ortamda çayını, kahvesini yudumlarken kitap okumanın fırsatını yakalayabilir.” ifadelerin kullandı. Kitap kafede amaçlarının kitap satmak olmadığını da vurgulayan Köse, “Halkımız buraya gelip kitap satın almadan oturup sakinliğin içerisinde buradan bir kitabı alıp okuyabilir. Tek ricamız, okuyacakları kitaba zarar vermemeleri.” diye belirtti.

 

Amacımız sadece okutmak

 

Okullarda düzenlenen okuma saatleri için de kitap kafenin kapılarının her daim açık olduğunu da ifade eden Elif Kitabevi İşletmecisi Köse, “Biz Elif Kitapevi olarak, ‘Okullarımıza okuma saatleri içerisinde öğrencileri alıp kitapevimize gelebilirsiniz.’ dedik. Ancak henüz gelen yok. Bizler her alanda herkese yardımcı olmaya çalışıyoruz. Amacımız sadece okutmak. Farklı sektördeki vatandaşlarımız bizleri tercih ederken eğitimciler, öğrenciler bizleri tercih etmiyor ve bu güzelliği yaşamıyor. Öğrencilerimiz saat 15:00 gibi okullarından çıkıyor, evlerine gidiyor, yarım saatte derslerini yapıyor ve akşam saat 20:00’a kadar dışarıya çıkıp kafelerde geziyor.  Gerçekten üzülüyoruz. Caferlerde oturmak yerine buraya gelseler, bizler de abileri olarak onlara yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.” sözlerine yer verdi.

 

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR AŞAĞIDA: