Necmettin Erbakan’ın oğlu Dr. Fatih Erbakan’ın genel başkanlığını yaptığı Yeniden Refah Partisi, 6 Nisan Cumartesi günü Kılıçkaya Düğün Salonu’nda gerçekleşen 1.olağan kongresi ile Karasu Teşkilatı’nı kurdu ve Sakarya’daki siyasi ilk adımını attı. ‘Karasu İçin Biz Varız’ sloganı ile kongresini gerçekleştiren ilçe teşkilatı, seçime tek liste ile gitti. Geçerli oyların tamamını alan Muammer Adanur, Yeniden Refah Partisi Karasu İlçe Başkanlığı’na getirildi. Kadir Turan’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan kongrede Necmettin Erbakan ve davasının anlatıldığı bir sinevizyon gösterisi sunuldu. Programın açılış konuşmasını Yeniden Refah Partisi Karasu İlçe Başkanı Muammer Adanur yaptı. Adanur, konuşmasında “Bugün Yeniden Refah Partisi olarak tarihi bir gün yaşıyoruz. Beş yıl süren Erbakan Vakfı çalışmalarımızdan sonra Yeniden Refah Partisi’nin Sakarya’daki ilk kongresini Karasu’da gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Bizlere bu kutlu görevi tebliğ eden başta Sakarya İl Başkanı’mız Hasan Çınar’a, Genel Başkan’ımız Fatih Erbakan’a, yönetim kurulu olarak teşekkürlerimizi sunuyoruz. Yeniden Refah Partisi’nin ülkemiz, İslam alemi ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum” sözlerine yer verdi.

 

 

Karasu’da tarihi bir olay yaşanıyor

 

Adanur’un ardından davetlilere hitap eden Yeniden Refah Partisi Sakarya İl Başkanı Hasan Çınar, sözlerine “Milli Görüş’ün tek temsilcisi olan Yeniden Refah Partisi olarak bir kez daha yola çıktık” diyerek başladı. “Rahmetli Necmettin Erbakan, ‘Tarihi olaylar başlarken, siz bunu anlayamazsınız. Üzerinden yıllar geçtikten sonra anlaşılır’ demişti. Ama bugün anlıyoruz ki Karasu’da tarihi bir olay yaşanıyor. Bunu da zamanla herkes anlayacak” diyen Çınar, sözlerini “Milli Görüş’ün fişeğini, mütevazi bir salonda çakıyor ve Türkiye’nin önemli bir siyasi adımı olan bir adımı atıyoruz. Unutmayalım ki, Necmettin Erbakan da yola çıktığında tek kişiydi ve ilk adımı, Milli Görüş’ü Kars meydanında sadece on kişiye dört saat anlatarak başladı. Yıllar sonra ise bir ülkenin dönüşümüne imza atan bir hareket haline geldi. Bugün ise bu hareketin ikinci kırk yılının ilk adımını Karasu’da atmış bulunuyoruz” diyerek tamamladı. İl Başkanı Çınar’ın konuşmasının ardından kongre divanı kurulu oluşturuldu. Divan başkanlığına İl Yönetim Kurulu Üyesi Biran Yasa; divan katipliğine İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Osman Önal; divan sekreterliğine ise İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Yılmaz seçildi.

 

İlk başkan Adanur

 

Oluşturulan divanın ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile kongrenin gündem maddelerine geçildi. İlk olarak siyasi konuşmalar kapsamında Yeniden Refah Partisi Bursa İl Başkanı Naim Öztürk, davetlileri selamlayan uzun bir konuşma gerçekleştirdi. Öztürk’ün konuşmasının ardından Hasan Şengül tarafından faaliyet raporu okundu ve oylamaya sunuldu. Raporun kabulünün ardından ise ilçe yönetim kurulu ve il delege listesi okunarak oylandı. Listenin kabulü sonrası, İlçe Seçim Kurulu Müdürü Yılmaz Gök ve kurul üyeleri gözetiminde gerçekleştirilen seçim sonucunda Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanlığı’na Muammer Adanur getirildi. Teşkilat üyeleri ve il delegeleri ise şu isimlerden oluştu:

 

İLÇE YÖNETİMİ ASİL: Cemil Adanur, Civan Küntaş, Adnan Yılmaz, Şakir Aksoy, Özcan Kahraman, Mustafa Sezgin, Murat Ak, Sefura Köse, Arzu Küntaş, Zübeyde Adanur, Ferdi Kuruoğlu, Yılmaz Kaçmaz, Adem Köse, Osman Önal ve Bekir Oktar.

İLÇE YÖNETİMİ YEDEK: Osman Kerem Keskin, Cemre Şükür, Kadir Turan, Hasan Şengül, Turgut Demirci, Mustafa Sarıoğlu, Oktay Şahin, Tuncay Çakır, Kemal Küntaş, Bülent Uygun, Kemal Güler, Ömer Yılmaz, Metin Kullukçuoğlu, Ali Korkmaz ve Mustafa Öztürk.

İL DELEGESİ: Muammer Adanur, Cemil Adanur, Civan Küntaş, Adnan Yılmaz, Özcan Karahan, Osman Kerem Keskin, Cemre Şükür, Kadir Turan, Sefura Köse, Şükrü Çelikkol, Mustafa Öztürk, Mehmet Çelikgöğüs, Hasan Şengül, Turgut Demirci, Mustafa Sezgin, Murat Ak, Oktay Şahin, Kemal Küntaş, Bülent Uygun, Arzu Küntaş, Kemal Güler, Ferdi Kuruoğlu, Yılmaz Kaçmaz, Adem Köse, Osman Önal, Ömer Yılmaz, Ali Korkmaz, Bekir Oktar, Metin Kullukçuoğlu, Hasan Kotan, Kemal Şahin, Oktay Turhan, Özkan Günaydın, Etem Başar, Yakup Demir, Nurgül Şengül, Hande Güzeller, Zübeyde Adanur ve Şakir Aksoy.