Karasu Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında varılan anlaşma doğrultusunda, Belediye işçilerinin iki yıl süreyle geçerli olacak sosyal ödemeleri ile çalışma koşullarını belirleyen toplu iş sözleşmesi (TİS), Karasu Belediyesi ve Hizmet-İş (Hak-İş) Sendikası tarafından imza altına alındı.

Haberi gazetemizde okuduğumda yüzümde istemsiz bir gülümseme oluştu. Hizmet-İş Sendikası' nın Türkiye'de toplam 309.600 üyesi bulunuyor. En büyük yandaş sendikalardan biri, kendilerine bir kaç soru sormak isterim;

Hak-İş ülke çapında kaç işçinin hakkını savunmuş, yanında mücadele etmiş?

Hak-İş, Karasu Belediyesi'nden keyfi işten çıkarılan 80 işçinin haklarını korumak için ne yapmış?

Hak-İş Karasu’da işten çıkarılan personele maddi, manevi ve hukuki destek olmuş mu? Belediye ile işten atılan personeller arasında arabuluculuk yapmış mı?

Hak-İş Karasu Belediye’nin keyfi işten çıkardığı personellerden işe iade davası açanlara destek olmuş mu? Dava açmayan ya da açamayanlara danışmanlık yapmış mı? Devam eden davaları takip ediyor mu?

Belediye ile işçiler arasında işten çıkarmalar sırasında yapılan anlaşmalara taraf olmuş mu? Çıkarılan işçiler dava yoluna gitmesin diye sanki kendileri istifa etmiş gibi kâğıtlar imzalatılırken Hizmet-İş neredeymiş? Buna nasıl göz yummuşlar?

İşten çıkarıldığı halde kıdem ve ihbar tazminatlarını neredeyse iki yıldır alamayan işçilerinin yanında olmuş mu?

İşten çıkarılan personeller Karasu’da avukat bulamadılar yahu. Adapazarı’na İstanbul’a İş Hukuku Avukatı bulmaya gidenler oldu. KESK ve DİSK gibi sendika olacakta bu işçiler böyle kapının önüne üç kuruşa atılacaklar, rüyalarında göremezler. O yüzden bu sendikacıkları icat ettiler.

Mehmet İspiroğlu döneminde de bu sendika belediyeye gelmiş üye toplamaya çalışmıştı. Çoğu işçi de sendikalı olursak hakkımız hukukumuz korunur diye düşündü. Çoğunluk Hak-İş’e o dönemde üye oldular. Sonuç işçinin elde ettikleri sıfır, sendika üye sayısını arttırıp benim şu kadar üyem var deyip gücünü arttırmış oluyor. O yöneticilerde Akp’nin herhangi bir noktasında koltuk kovalıyorlar. Hayırlı işler yani!