Haber konusu olamayacak kadar küçük en ufak bir görsel birilerinin gözlerine o kadar çok batmaya başladı ki, adeta tüm il basını Karasu’yu hedef almış şekilde sitelerine Sakarya’dan daha çok Karasu’dan haberler yer veriyor. Bu sorunlar sadece Karasu’da mı gözler önünde yoksa Karasu ile ilgili bir problem mi var? Çözülmüş değil.

 

Yöneticiler mi hatalı yoksa Karasu mu fazla önemsenmiyor?

Yöneticilerimiz bu kadar gündeme gelmemizin sebebini oturup tartıştılar mı?

 

Vatandaşlarımız bu kadar ottan böcekten haberler ile “BURASI KARASU” diye başlayan başlık ve devamında sahilde apaçık millettin gözü önünde öpüşenden tutun da, kaymakamımızın maskeyi burnunun altında tutmasından gündeme gelmesindeki sorunu ve amacı yöneticilerimiz bir oturup düşünmesi gerekmektedir.

 

Neden yapılan çalışmalar ve projeler ile gündeme gelmiyoruz?
Çalışmalar ve hizmetler neden yayınlanmıyor da çapraz görüntüler yayınlanıyor?
Bence etraflıca bir düşünmek ve bunun açıklanması gerekiyor.

 

Kaymakam maskeyi burnunun altından takmış. Hiç takmamaya da bilir. Bunu Sakarya genelindeki tüm yöneticiler rahatlıkla yapmıyor mu zaten? Karasu’daki mülki amir mi gözünüze çarptı? Demek bence etik olabilir.

 

Yöneticiler örnek olacak elbette ancak unutulan bir şey var.

Sokakta gezen her 1000 kişiden rahat 700’ü maskeyi zorunlu olduğu için takıyor ve burnunun altında, çenesinin altında tutuyor. Yaz ayında olduğumuzdan dolayı havalar zaten sıcak ve bunaltıcı. Ceza kesilmesin bakın bakalım bu 1000 kişinin kaçı maske takacak? Ya da sizler takacak mısınız?

 

“Basının Karasu ile bir sorunu var” cümlesinden başka bir şey gelmiyor aklımıza.

10 senelik basın hayatımda sahilde öpüşen belki de binlerce çift gördüm. Onaylıyor muyum? Tabiki de onaylamıyorum. Haber değeri taşır mı? Belki taşır. Belki taşımaz. Haberi yaparsın belki 1000 kişi okur belki 20.000 kişi. Sahilde bu hareketi yapmaktan belki 100 kişi vazgeçer. Belki de hiç kimse. Buna bir şey diyemeyiz. Odak neden Karasu? Sadece Karasu’nun sahilinde öpüşenleri, sevişenleri mi görüyorsunuz?

 

Karasu’da vatandaşlarımız bu durumlardan dolayı gündeme gelmesinden artık rahatsızlık duymaya başladı. Neden bu kadar çirkin ve ahlak dışı haberler ile gündeme geldiğimizin cevabını sadece bizlere yöneticilerimiz verebilir.

 

Kimin kendine çeki düzen vermesi gerekiyor? sorusunu da artık çözüme kavuşturmalıyız.