Karasu Kuzey Gençlik ve Spor Kulübü Karate Antrenörü Şevki Abakoç önderliğinde Kapalı Spor Salonunda Karate Kuşak çalışmaları tüm hızıyla devam ederken geçen hafta gerçekleşen ödül töreninde Beyaz Kuşakta gösterisini gerçekleştiren Engelli Öğrenci Muhammed Esad Çakmak tüm ilgiyi üzerine çekti.

 

Şahsım olarak ta katıldığım ve bire bir izleme fırsatını bulduğum Karate programında Muhammed Esad Çakmak’a kilitlendim. O kadar güzel bir performans sergiledi ki orada olmanız gerekiyordu. Muhammed’i ilk gördüm ve sonrasında Karate Hocası Şevki Abakoç’a baktım ve sonrasında Muhammed’e geri bakarak eğitimini ne kadar güzel ve şevkle aldığını gördüm.

 

İçimde bir burukluk olmadı diyemem. Ama Muhammed’in mücadelesini görünce de sevinmedim diyemem. Muhammed o kadar güzel bir örnek ki aslında bunu sadece görüp geçmemiz gerekmiyor.

Yaklaşık 15 Dakika Muhammed Esad Çakmak’ı izledim ve o an içimden o kadar şey düşündüm ki;

 

Kolum var,
Ayağım var,
Herhangi bir sağlık sorunum yok,
Sadece biraz beyin yorgunluğum var dedim kendi kendime.

 

Uzun uzun düşündüm. Hiçbir engelim yok dedim. Yorgunluk herkeste var dedim ve Muhammed Esad Çakmak’ın o güzel mücadelesinden sonra bir kez daha şükretmeyi öğrendim ve benim yorgunluğumun hiçbir öneminin olmadığını anladım.

 

Karasu Kuzey Gençlik ve Spor Kulübü Karate Antrenörü Şevki Abakoç önderliğinde 101 öğrenci eğitimlerine devam ediyor. Ben şahsım olarak Öncü Karasu Gazetesi olarak bizlere sunduğu bu güzel görüntüden dolayı Karate Antrenörü Şevki Abakoç’a sonsuz teşekkür ederim.

 

Engelleri yenen çocuk “Muhammed Esad Çakmak” a seslenmek istiyorum.

 

“Biz ayağımız kırılsa, kolumuz kırılsa, grip olsak, büyük bir engellimiz olmasa bile evden çıkmak istemeyerek kendimizi bunalıma sokuyoruz. Hiçbir aktiviteye katılmıyoruz.  Sen bize o kadar güzel örnek oldun ki sana, ailene ve karate hocana teşekkür ederim. Bu güzel mücadeleni sakın bırakma ve sağlıklı bir şekilde hep başarıya koş”

 

“Aramızdaki engelleri kaldırırsak, sporcularımız daha başarılı olacaktır. Başarılı engelli sporcu arkadaşlarımız birçok kişiye örnek oldu”

 

Sağlıklı haftalar dilerim.