Bir yıldır sürüncemede devam eden bir bina yıkımı hakkında somut adım atıldı. Plaj caddesi üzerindeki 40 daire 60 iş yerini içinde barındıran devasa yeşil bina Karasu Belediyesi tarafından yıkımına başlandı. Şeffaf bir yönetim olmadığı için soru işaretleriyle dolu bir süreç işliyor. Kamuoyu adına birkaç soru sormak isterim:

1-) Bu bina neden yıkılıyor? Depreme karşı dayanıklı olmadığı gerekçesi ise yanındaki iki bina depreme dayanıklı mı?

2-) Önce özel bir firma tarafından yıkıma başlanacağı afişlerde yer alırken sonra neden Karasu Belediyesi yıkıma başladı?

3-) Bu binada mülkü olan vatandaşlara herhangi bir ödeme yapıldı mı? Yapılmadıysa yapılacak mı? Yapılacaksa Belediye tarafından mı yapılacak?

4-) Bu bina yıkıldıktan sonra yerine ne yapılacak?

Söylentiler de bu dördüncü soru üzerinde yoğunlaşmış durumda. Binanın müteahhiti ağırlıkta Kocaeli'de faaliyet yürüten Haldızlar. Belediyenin Haldızlardan bu arsayı 40 yıllığına kiralamak istediği iddia ediliyor. Karasu Belediyesi'nin bu arsa üzerinde Alışveriş Merkezi (AVM) yapmak istediği hatta projesini bile çizdirdiği söylentileri var.

Belki yazdıklarımız muhalefet partilerinin dikkatini çeker de konuyu enine boyuna bir araştırırlar. Orada onlarca hak sahibi mağdur durumda. Çoğunluk vekalet verip ortak bir avukat tutmuşlar. Haklarını arıyorlar. Bu süreci takip edip o vatandaşların yanında olup destek olmalısınız diye düşünüyorum.

Bu bir kentsel dönüşüm projesi mi yoksa yeni bir rant kapısı mı? Yetkililerin çıkıp bir açıklama yapması gerekiyor. Mülk sahipleri bilgilendirilmemiş. Vatandaşların evleri dükkanları yıkılıyor para alıp alamayacakları belli değil, alacaklarsa ne kadar alacakları ne zaman alacakları belli değil. Arap saçına dönen bir durum. Gelişmeleri merakla bekliyoruz sevgili dostlar...