İl teşkilatını oluşturan ve ilçe teşkilatlarına yönelik çalışmalarına başlayan Gelecek Partisi, Ender Serbes ile sahada sıkça görünmeye başladı. Karasu’da da bazı isimlerle görüşen ve bazı basın mensuplarıyla temas eden Serbes, geçtiğimiz haftalarda “Karasu’da önemli isimlerle görüşmelerimiz oluyor” şeklinde açıklama yapmıştı. Partiden partiye geçmeyen ve siyasette adı yıpranmamış isimlere yol almak istediklerini söyleyen İl Başkanı Ender Serbes’in Karasu’dan hangi isimlere davet götüreceği merak konusu olurken bazı isimler de ortaya atılmaya başlandı. Bu kişiler şu an belirsizliğini korurken Serbes’in önümüzdeki günlerde Karasu’ya geleceği öğrenildi.

 

Diğer taraftan İYİ Parti Karasu İlçe Teşkilatı’nın 2.olağan kongresi 29 Şubat gibi dikkat çeken bir tarihte geçekleştirildi. Kongre öncesinde, her partide yaşanabilecek söylentiler ve çalkantılar oldu. Kongre sonrasında da 40 üyenin istifa ettiğine dair söylemler kulisleri meşgul etmeye başladı. Parti içerisindeki muhalif kanat, çeşitli nedenler ortaya koyup “İstifalar tepki istifası” yorumunu yaparken, yönetim kanadı ise “İstifa edenler, zaten partili değildi. Liste çıkartmak için üye yapılan kişilerdi” şeklinde görüş bildirdi. Çeşitli söylemler de yapıldı ama bu da bizde saklı kalsın.

 

İktidara karşı ivme kazanmak ve bu yolda iddialı adımlar atmak niyetinde olan iki partinin Karasu’da nasıl bir yol izleyeceği ve yapacakları girişimler kamuoyunda şimdiden merak konusu haline geldi.