Geçtiğimiz iki üç ay içerisinde birçok farklı insanın başına gelen bir olaylar zinciri yaşanıyor ilçemizde. İktidar partisine ve belediyeye muhalif olan bazı isimler eften püften nedenlerle ya da uydurma ihbarlarla karakola ifadeye çağırılıyor.

 

Aklıma şu soru gelmiyor değil. Bu ifadeye çağırılanların sosyal medya paylaşımları devletin siber suçlarla mücadele ekipleri tarafından mı tespit ediliyor yoksa bizzat Karasu'da yaşayan bir gürüh tarafından takip edilip şikâyet mi ediliyor? Tabiri caizse ispiyoncu bir grup mu oluştu ilçemizde?

 

Belediyeden nemalanan, yapacak işi gücü de olmayan bir grup insanın bu işlerle uğraştığını düşünüyorum. Arkadaşını, yolda selam verdiği insanı, komşusunu, bizzat belediye çalışanlarını da dahil sırf onunla aynı ideolojiye sahip değil diye bir gerekçeyle Cimere, siber suçlara, terörle mücadeleye, polise neyse şikayet ediyorlar. Yazık.

 

Son örneği de gazetelere çıktığı için paylaşmak istiyorum. Bülent Ülkü.

 

Eski CHP Yöneticisi Karasu’da ticari siyasi ve sosyal çalışmaları olan, ilçemizin yakından tanıdığı Bülent Ülkü, sosyal medya paylaşımlarından dolayı geçtiğimiz hafta sabaha karşı Sakarya merkezden gelen, terörle mücadele ekiplerince gözaltına alınarak bir sonraki gün mahkemeye sevk edildi ve takipsizlik kararı ile serbest bırakıldı.

 

Karasu Belediye Başkanı' da il basınında çıkan bir haber yüzünden Karasu Basınını da kast ederek bir açıklama paylaştı: “Kendini gazeteci diye millete yutturan haraççılar!” dedi. “…kelle koparma tarzında para talepleriniz!” dedi. “…habercilik adı altında oluşturduğunuz web sitesi, sosyal medya vb. iletişim araçlarını siyasilere, kurumlara, yöneticilere vb. hedef gördüğünüz herkese karşı silah olarak kullanma alışkanlık ve ahlaksızlığına, ilkesizliğine, çapsızlığına…!” diyerek devam etti yazılı açıklama. Belediye Başkanı bu üslupla konuşuyor bir gazete haberi yüzünden tüm basını nasıl töhmet altında bırakıyor diğer grup da ihbarlarla hemşehrileriyle uğraşıyor. Hakikaten anlamak mümkün değil.

 

İyi Haftalar.