Başlığa bakınca olumsuz bir haber algısı oluştu zihnimizde doğal olarak. Ama yazıyı okudukça “İnşaAllah ilk 10'a da giremeyiz” diyeceksiniz. Umut ederiz ki bu konuda gerilerde kalırız ve Sakarya bu sıralamada hiç yer almaz.

 

Hangi sıralamada ilk beşe giremedik?

 

Malum mevzu... Bitmedi ve gitmedi. Elimizi yıkadık gitmedi, ağzımızı kapadık gitmedi, son zamanlarda çenemizi kapatmaya başlamıştık.

 

Öyle düz mantık yürütmeyin. Hiç dilimizi tutar mıyız? Asla... Maskelerle çenemizi kapatıyorduk demek istedim.

 

(Bu arada, bazen aba altından sopa göstermek gerekiyor. 81 ilde ceza yağacağını duyunca insanımız, “Sağlık kolay kaznaılır, para kazanmak zor. Aman 900 lira ödemeyelim, sağlığımız giderse gitsin (!)” diye düşündü ki Karasu’da maske takmayanların sayısı neredeyse sıfıra indi Pazartesi günü)

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre yoğun bakım vakaları verilerini açıkladı. Riskli şehirler listesinde ne mutlu ki ilk beşte yer almadık.

 

Bir hafta önce açıklanan günlük vaka artışı listesinde de Sakarya yer almamış, İstanbul, Ankara ve komşumuz Kocaeli başı çekmişti.

 

Bu hafta da Bakan Koca, yoğun bakım vaka verilerini açıkladı. Listede Ankara 84, Konya 46, Bursa 43 ve Kayseri 41 vakayla başı çekti. Sakarya yoğun bakım sıralamasında 5 vaka olduğu için yer almadı.

 

İyi gidiyoruz, aman bozulmasın

 

Sakarya’daki yoğun bakım hasta sayısı 5'in altında. Bazen bu sayı 2'ye düşüyor. Sakarya’daki günlük vaka sayısı ise 15 civarında. Aktif vaka sayısı da 200'e yakın. Vefat sayımız ise 106 civarı. Bu rakamlar bile çok canımızı yakıyor. Hele ki yanı başımızdaki biri bu sayının içerisine girerse.

 

Becerebiliriz bence (!)

 

Geçtiğimiz Pazar günü KarasuHaberleri.com internet medyamızda, bu sayıda da gazetemizde yazdığımız gibi “Beceriksizseniz 900 lira ödersiniz”

 

Israrla maske takmayan sevgili vatandaşlar, samimiyetle soruyorum. Bu kadar zor mu bu bez parçasını takamamak. O ipleri kulak arkamıza geçirince çok rahat takılıyor. Neden bu kadar beceriksizce pes ediyorsunuz hemen?

 

Süsünüz bozulacak, yazın yanamayacaksınız ve benzeri saçma bahaneler yüzünden yukarıda saydığım verilerin artmasına sebep olmak ister misiniz? Farkında olmadan adam öldürmek ister misiniz? O kadar cani olmadığınızı biliyorum. Bence becerebilirsiniz.

 

Ciddiyim ve size güveniyorum. Tedbiri bırakmayalım ve yukarıdaki tablodaki düşüşte sizin de payınız olsun.

 

Sağlıkla kalmak dileğiyle...