Şu anda yaptığın iş sizi mutlu ediyor mu ve nasıl oldu da kendinizi bu işte çalışırken buldunuz? Hep birlikte bu konuyu derinlemesine inceleyelim. Yazıya geçmeden önce sorulara cevap versanız iyi olur.

Bir insanın hayatında huzurlu olabilmesi için çalıştığı işin o kişiye uygun olması lazım. Herkesin kendine has bir yapısı mizacı, hakikati var ve ortaya çıkmak için bizim çabamızı bekliyor. Emek ve yetenek birleşince ışık oluyor. İş ne olursa olsun etrafı aydınlatıyor.

Maalesef çoğumuzda bu bir sır ve eğer ruhumuzun derinlerine inemezsek çürüyüp gidecek. Sadece o kişi değil etrafında buluna herkes ve her şey bundan zarar görecektir.

Şu anda çalışan insanların büyük bir çoğunluğu mesleğini kendi ruhuna uygun değildi, şartlara uygun seçmek zorunda kaldı. Örneğin çocukken sefalet çeken bir kişi düzenli maaşı olsun diye memur olmak istemiş olabilir. Babasının hayali olan mesleği sevmediğin halde sırf babası istedi diye, gurur duysun diye yapıyor olabilir. Hatta çocukları sevmediği halde sırf tatilleri daha çok diye öğretmen olmuş bile olabilir.

Hayallerimin peşinden gidersem aç kalırım korkusunu yaşamayan yoktur heralde. Bu noktada unutmamamız gereken en önemli şey insanın rızkını kul değil Allah verir.

bizim ne yapmamız lazım ki kendimizi fark edelim.

Bu konuda benim iyi bildiğim yöntem iyi bir Astrologdan danışmanlık almak olacaktır. En azından ben öyle yapmıştım. İsim analizi de yaptırabilirsiniz. Çünkü bizim doğum zamanımızda da ismimizde de sırrımız yatıyor. Bunların hiç birisi boşa değil.

Tasavvufta bu durum Ayan-ı Sabite olarak geçer ki bu insandaki hakikat, öz demektir. Her insanda Allah’ın bir zerresi vardır. Aslında burda sır olan ortaya çıkartmaya çalıştığımız özellik Allah’a ait olandır. Kendi hakikatimize sırt çevirmek yada onu ortaya çıkartmak için çaba harcamamak acaba ona layık olmadığımızı düşünmekten mi geliyor. Yoksa sadece tembel miyiz?

Bence insan kendi içindeki Allah’ın isminden korkuyor ve korku çok büyük bir duygudur.

Ayrıca iyi para kazanmak için iş yapmak yerine yaptığın iyi işten para kazanmak seni hem huzurlu hem zengin yapacaktır. Bana güvenebilirsiniz. Çünkü içindeki hakikat yani ışık yanmayı bekliyor ve ışığı gören gelecektir.