Amatör futbolda ikinci yarı perdesi hafta sonu açılıyor. Karasu futbolunda süper lig düzeyindeki en önemli sınavını Karasu Aziziyespor yaşayacak. Sarı-Lacivertliler, aldıkları bir yenilginin karşılığında ismi yazılı olan Kazımpaşa Birlikspor’u, namağlup lideri ağırlayacak. Bu maçın içini iyi okumak gerek. Bu maçın içinden çıkacak üç puanın getirisi olarak, Karasu Aziziyespor’u yukarılara taşıyacağını bilmek için, iyi matematik bilginizin olması gerekmiyor. Bu maç için Karasu Aziziyespor’u yönetenlere de oynayanlara da çok şey söylemenin anlamı yok. Oyuncular, içlerine konacak olası yeni isimlerle beraber Kazımpaşa Birlikspor’u yener, rövanşı alırlarsa hem kendilerinin popüliteleri artar hem de sırtlarında taşıdıkları sarı lacivertli formanın, lig kaderine yeni bir hedef eklenir. Nereden bakarsanız bakın yeni olası transferlerle, yeni teknik adamlarla 2022’nin ilk iç saha maçında alınacak galibiyet tribünlere taşınan, yeni Aziziye marşının sesinin daha canlı çıkmasına alkış tutar. Ben bu yazıyı iyi oynayan kazansın diyerek bitirmek istiyorum.

YILIN SPORCUSU (KARAOĞLAN, KÖSEOĞLU VE SALİH GAZOZ)

Eskiden okunurluluğu olan yerel gazeteler, her yılsonu yılın sporcuları anketi yaparak, bu yoldan gazete tirajlarını da artırırlardı. Şimdi bu işi yapacak gazete ve tecrübeli kadrolar olmadığı için bu yılsonu heyecanı rafa kalktı. Bu işi bu sene ben, bana ait köşeme taşıyorum. Bana göre yılın sporcusu bizim ili (Sakarya’nın adını) Süper Lig hakemi olarak tüm Türkiye’ye taşıyan Atilla Karaoğlan’dır. Geçmişte bu ligde birçok hakem düdük çaldı ama Atilla Karaoğlan, Türkiye’nin futbol hakemliğinde gelişen yüzü olarak bu uğurda yeni bir sayfa açtı. Eğer arkasında Bir A.Kadir Aypek olsaydı, inanın o şimdi iki yıldır adı geçen FİFA hakemliği kokartını göğsüne takardı. 2021’de olmadı, umarım 2022’de olur. Atilla Karaoğlan’dan sonra yılın sporcusu adaylarından birini salonlardan çıkartıp önünüze koymak isterim. Ali Köseoğlu, basketbolda süper hakem olarak pota altında düdük çalan bir başka Sakaryalı tanıtım ismidir. Yılın sporcusu olmaya daha başka adaylarda vardır. Ama benim bir yanım hakem kökenli olduğu için yılın sporcularını hakemlerden seçip sayfama koydum. Siz de var olan başkalarını çıkartın yazın valla gücenmem.

Not: Atıcılıkta Salih Gazoz’u unuttuğumuzu falan sanmayı. O sadece Türkiye’nin değil, atıcılıkta aldığı şampiyonlukla bu konuda geçen yıla damga vuran şampiyon Sakaryalı sporcumuz olma başarısını göstererek gururumuz oldu.

ONUR KAHYA VE YEŞİL-SİYAH HİKAYE

Kocaali Sahilspor’dan Onur Kahya, Kocaelispor’un alt yapısına transfer olmuş. Bizim Sakarya’da okudum. Kocaeli’ye gidişinin hikayesini Oksijen Tv’de, tekrar Sakaryalı sporseverlerle buluşan Spor Ekstra’da partinerim olan Mustafa Özbey’den öğrendim. Neden Sakaryaspor değil de Kocaelispor diyerek hayıflandım valla. Bu arada bizim altyapıdan Berkay Kurukaçak (2002), Ruhi Yıldız (2003), Ö.Faruk Özbalaban (2002), Furkan Toker (2002) Antalya kampına dahil edilmişler.

Sordum, soruşturdum Başkan Ercüment Hülakü Coşkundere ve Metin Çerlik tarafından izlenip takibe alınan oyuncularmış. Demek ki doğru yoldan altyapı taraması yapılıyormuş. Sakaryaspor’un yarınları için, Sakaryaspor’un geleceği için böylesi atılan adımları önemserim de sonucu da merak ederim. Biz bu tür filmleri hep izledik. Dedim ya sonuç önemli. Bu çocuklar futbol için çocukluktan çıkışa geçmişler. Bu nedenle de en küçüğü 2003 olan bu çocuklardan üst yapıya oyuncu atılır, forma giyer hale gelirse, ben de buradan Yeşil-Siyah alkışı esirgemem. Sizin anlayacağınız alttan üste taşıdığınız, göz hapsine aldığınız oyunculara forma uzatma cesareti sergilerseniz altyapı cazibe merkezi haline gelir. Bu arada Hendek Dereköy’den 22 yaşında Ferdi Albayrak isminde yaşı üst yapıya da uygun bir oyuncu Antalya kampında görücüye çıkmış. Kim buldu? Bu çocuğu kim önerdi veya izlendi mi bilgim yok. Bu konuda bilgisi olanlardan bilgi almak isterim.