Kadınlara çağrımdır; gidin siyasete girin. Belediye Başkanı olun, milletvekili olun, başbakan olun, parti kurun kimsenin size hak vermesini ya da yer vermesini beklemeyin. "Hak verilmez, alınır." demiş Mustafa Kemal. Ne güzel söylemiş. Arka planda durmayın. Nüfus bakımından yarı yarıya olan kadın ve erkek sayısı neden meclis de %85'e %15'lerde? Neden bu duruma itiraz etmiyorsunuz? Neden baş kaldırmıyorsunuz yahu? 17 bakanlıktan 1 tanesi kadın, Cumhuriyet tarihi boyunca bir başbakan kadın olabildi henüz Cumhurbaşkanı seçilemedi. Bunun sizi rahatsız etmesi gerekiyor.

Hakim olun, savcı olun, genel müdür olun, şirket kurun, teknoloji geliştirin, bilim insanı olun, söz sahibi olabileceğiniz işlere mevkilere yönelin. Yetinmeyin! Ya da birilerinin yolunuza taş koymasına izin vermeyin daha çok çalışın, hedeflerinizi büyütün. Siz söz sahibi oldukça daha çok kadına ilham kaynağı olacaksınız. O yaptı bende yapabilirim düşüncesi gelişecek. Kadının elinin değdiği her alan güzelleşir. Farklı düşünce sisteminiz, ayrıntılı düşünebilme yeteneğiniz, ahlaki yapınız erkeklere göre çok gelişmiş. Bunu ev dekore etmede heba etmeyin. Hayatın her evresine katılım gösterin.

Kadınların eşit temsili, erkeklerin inisiyatifiyle olmaz. Kadınların talebi, isteği ve çabası ile olur. Akademi çalışmalarında etkili olun. Doçent olun, profesör olun kolay yollara yönelmeyin. Siz kolay yollara yöneldikçe diğer alanları erkek hegemonyasına bırakıyorsunuz. Sonra da şikâyetçi oluyorsunuz sistemdeki aksaklıklardan. Siz girin o sistemleri düzeltin, geliştirin ve yenilerini üretin.

Esnaf olun, iş sahibi olun, patron olun, istihdam sağlayın hatta daha çok kadın istihdamı sağlayın. Ne kadar çok hayatın her alanına katılım gösterirseniz zaman geçtikçe daha çok katılım olacaktır. Bu devinim gelişerek devam edecektir. Gelişmiş toplumlarda kadın sosyal hayatın değişmez bir unsurudur. Fakat bizim gibi gelişmekte olan ülkelerde ya da gelişmemiş ülkelerde kadınların rolü daha az ve basittir.

Milli sporcu olun. Basketbol, voleybol, hentbol oynayın, atlet olun ülkemizi temsil edebileceğiniz o kadar çok spor dalı var ki ben sadece popüler olanları yazdım. Siz istedikten sonra yeteneğinizin olduğu spor dalını bulabilirsiniz. Ülkemizi yurt içinde ve yurt dışında gururla temsil edebilirsiniz.

Yani demem o ki kadınlar günü bir güne sığdırılamaz. 365 günü kadınlar günü yapabilmek sizin elinizde. Yeter ki isteyin...