Size tatlı mı tatlı şeker mi şeker birinden bahsedeceğim. :) Geçenlerde bozuk bir tableti satmak için ikinci el alım satım olan bir platforma ilan verdim. Tableti almak isteyen biri bana ulaştı ve almak istediğini söyledi. Buluştuğumuzda ufak bir sohbet ettik. Tablet eski bir model idi ve bozuk idi. Bana, “Bundan bende 4 tane var. Birini çalıştıramadım. Belki bunun parçaları ile çalışır.” dedi. Sürekli tablet gibi bozuk olan cihazları satın alıp tamir edermiş. Ve bazılarını da satarmış.

Kendisinin Trabzonlu olduğunu, 70 yaşında ve İstanbul Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun ve emekli olduğunu söyledi. Sigara, alkol gibi kötü alışkanlığının olmadığını ve kahveye gitme kültürünün olmadığını ve bu yüzden hep bir şeyler tamir ettiğini söyledi Hüseyin Amca. Gülerek “Tamir işleri ile çok vakit harcadığım için hanım kızıyor sadece.” dedi. :)

Kendimden genç birini görmüştüm karşımda. Sohbeti çok tatlı idi. Çünkü insan hayranlık ile dinliyor. Kendisine bir hobi edinmiş ve bunu devam ettirmekten keyif duyan ve hiç yorulmayan biri vardı karşımda.

İnsanlar çeşit çeşittir. Herkesin farklı bir özellikleri var. Ve bazı insanlarda bu özelliklerden bazıları ilham alınacak derecededir. Bana göre insanın gerçek gıdası bilgidir ancak bunun eksikliğini herkes fark edemez. Çünkü yaşamak için ihtiyaç duyulan ekmek ve sudur. Eğer bu ihtiyaçlarınız olmazsa diğer ihtiyaçlarınızın farkında olamazsınız ancak bilgi olmazsa neden ekmeğe suya ihtiyaç duyarız bunu anlamadan ömür biter. Bilgi size nasılları açıklar ancak en önemlisi nedenleri açıklar. “Neden” yoksa neden olsun? :) Bilgi özgürleştirir bu yüzden bilgi peşinde, özgürlüğü peşinde koşana hep hayranlık duymuşumdur. Esen kalın.

İLİM KENDİN BİLMEKTİR

İlim ilim bilmektir

İlim kendin bilmektir

Sen kendini bilmezsin

Ya nice okumaktır

Okumaktan murat ne

Kişi Hak'kı bilmektir

Çün okudun bilmezsin

Ha bir kuru ekmektir

Okudum bildim deme

Çok taat kıldım deme

Eğer Hak bilmez isen

Abes yere gelmektir

Dört kitabın mânâsı

Bellidir bir elifte

Sen elifi bilmezsin

Bu nice okumaktır

Yiğirmi dokuz hece

Okursun uçtan uca

Sen elif dersin hoca

Mânâsı ne demektir

Yunus Emre der hoca

Gerekse bin var hacca

Hepisinden iyice

Bir gönüle girmektir

YUNUS EMRE