Muhakkak size de WhatsApp’tan veya sosyal medyadan “Arkadaşlar” diye başlayan ve “Kesin bilgidir” diye biten mesajlar gelmiştir, gelmeye de devam edecektir. Şimdi bu mesajlar, ulusaldan yerele indi. Yok efendim Karasu Devlet Hastanesi’nde şu olmuş, bu olmuş, saklıyorlarmış…

 

Öncelikle kimsenin bir şeyi sakladığı yok. Hele ki herkesin fotoğraf ve video çeken telefonu varken, sosyal medyada bilgi, Korona’dan hızlı yayılırken bir şey saklayamazsın. Zaten kimsenin böyle bir çabası da yok. Korku imparatorluğunu yıkın artık.

 

Biz konuya vakıf, uzmanlar değiliz sağlık konusunda. Ama işimiz gereği, işin uzmanlarından bilgi alıyoruz. İlk olarak şu bilgiyi verelim, Sakarya’da sadece iki tane karantina hastanesi var. Yani normal hasta kabul edilmiyor bu iki hastanede. Onlar da Toyota ve Eğitim Araştırma... Bunların dışındaki ilçe hastaneleri de karantina hastanesi kapsamında. Yani bu hastanelerde normal hasta kabul edilir. Ancak Koronavirüs şüphesiyle gelen hastalar da kabul edilir ve onlar için ayrılan yataklı servise alınır.

 

Peki o esnada ne olur? Hastaneye giriş ve çıkışlar niçin durdurulur? Kaymakamlık başkanlığında gerçekleştirilen Hıfzıssıhha Kurulu toplantısında Başhekim Celalettin Hoca ve enfeksiyon uzmanımız bilgi vermiş, biz de canlı olarak size ulaştırmıştık. Yayın kaydı, KARASU HABERLERİ Facebook sayfasında halen mevcut.

 

Olası bir Koronavirüs şüpheli hasta geldiğinde önlem amaçlı olarak kısa süreli bir karantina uygulanır. Hastaya teşhis ve tanı işlemi uygulanır. Neticesinde de hastanede hayat normale döner ve hasta ilgili yere sevk edilir. Her şüpheli hastada bu uygulanır. Bu duyumlar da döner dolaşır “Hastane karantinaya alındı” olarak maalesef yayılır.

 

Karasu Devlet Hastanesi, C sınıfı hastaneler olarak Hendek ve Akyazı ile birlikte karantina hastaneleri kapsamında... Solunum yetmezliği çeken ve cihaza ihtiyaç duyulan, ağır hasta vakası olmadıkça Karasu Devlet Hastanesi bu vakalarla ilgileniyor. İlgilenmeden direkt olarak KARANTİNA HASTANELERİNE göndermiyor. İşte KAPSAMINDA demek bu anlama geliyor.

 

“Karasu’da ölüm var, pozitif var, saklıyorlar” dedikodularının devamı gelir… Allah’a şükür bugüne kadar Karasu’da Koronavirüs teşhisiyle ölen duymadık. Pozitif ise muhakkak var. Çünkü ülkenin her yerinde var. Belki ben, belki siz de şu an pozitif olabilirsiniz (Allah muhafaza tabii). Abartıp, halkı paniğe sevk etmeye lüzum yok. Sağlıkçılarımız ve yetkililer inanın ki işin takibinde ve bu durumu vatandaştan daha çok önemsiyorlar.

 

Değerli okurlarımız, Karasu Devlet Hastanesi, beş yeni uzman takviyesiyle görevinin başında ve sorunsuz bir şekilde rutin hizmetine devam ediyor. Lütfen, resmi haber kurumlarının vermediği haberlere ve duyumlara itibar etmeyiniz. Biz basın mensupları, sizden bilgi saklamayız ve en doğru bilgiyi size en yetkili ağızdan alıp iletiriz. Sosyal medyada paylaşılan bilgi kirlilikleri hızla yayılıyor ve paniğe sebep oluyor. Çoğunuz şu iki kelimeyi duymadan inanmaz diye belirteyim:

 

ARKADAŞLAR, Karasu’da olağan üstü saklanan bir durum yok. Önleminizi alın, evde kalın, sağlıkla kalın. KESİN BİLGİ!