Karasuspor’da BAL’a katılım belirsizliği geçen hafta sonlanmış. Yönetim boşluğu içinde olan Sarı Kırmızılı ekibin TFF ye ödemesi gereken katılım bedeli Cihat Ekşi önderliğindeki taraftar grupları tarafından ödenmesinin ardından Karasuspor’un lige katılım için zorunlu ilk ayak aşılmış oldu. Bu aşamada devreye giren takımlarına sahip çıkanlara biz buradan Sarı Kırmızılı alkış göndeririz.

Şimdi sırada takım oluşturmak, takımı lige hazırlama süreci var. Bu süreç içinde kongre kararı alsa da kongre yapılmadığı için halen yönetimsel anlamda Karasuspor’un başında olan Mehmet Akbaş yönetimi de devreye girmek zorundadır. Taraftar üzerine düşen görevin bir halkasına el verdi. Sıra şimdi sizde, yeni bir takım yapılıp sahaya salınması için Karasuspor sevdasını içinde taşıyan herkes bu sürece el uzatmak zorunda olduğunu düşünüyorum.

ERDOĞAN ARIKAN’A KATILIYORUM

TRT nin Sakaryalı güzel sesli spor spikeri, anlatımcı Erdoğan Arıkan’ın Anadolu kulüplerine yaptığı bir taraftar notu dikkatimi çekti. Arıkan diyor ki şehrinizde ne kadar BJK, GS ve FB taraftarlığını azaltır, ne kadar kendinizi temsil eden takımın taraftarını çoğaltırsanız medyada daha çok kendinize yer bulursunuz, takımınız bir o kadar daha çok büyür.

Ben bu benzetmeyi yıllar önce Fulyada Harmanlıkspor’un BJK alt yapısıyla yaptığı özel maçta dada BJK alt yapı hocasından da dinlemiştim. Bu arkadaş o günlerde şöyle demişti, sizin Sakaryaspor’unuz var, size ne üç büyük takım taraftarlığından demişti. Bu nedenle ben bakmakla yükümlü olduğum Torunum Arda bana dedi. Ben hangi takımı tutacağım Beşiktaş’ımı demişti. Yooo Arda dedim ona sen Sak aryada doğdun, senin takımın Sakaryaspor, öncelikli olarak şehrinin takımı Sakaryaspor’un taraftarı olacaksın dedim. Ve şimdi torunum Arda’ya biri sen hangi takımı tutuyorsun dediklerinde ben Sakaryaspor’luyum diyor. Maalesef bizi tam yetişme çağımızda Sakaryaspor olmadığın üç büyük taraftar zehrini kaptık.

Ben 15 yaşıma geldiğimde Adapazarıspor kuruldu. Daha sonra Sakaryaspor olan şehrimin takımının peşinden çok koşsam da maalesef üç büyük takımın bir takımın taraftarı olma hastalığı bedenden bir türlü çıkmıyor. Bu nedenle yeni yetişen nesle Sakaryaspor sevgisini aşılamak bizlerin, sizlerin görevi olmalı.