İlçemiz gelişmekte olan bir yer. Fakat gelişmek sadece ev sayısının artmasıyla olmuyor. Bütün unsurlarıyla gelişmesi gerekiyor. Bunun çeşitli kolları eğitim, sağlık, alt yapı, ulaşım, spor, sanat ve istihdam gibi arttırılabilir. Hepsi ayrı ayrı bir yazının başlığı olabilir ben bugün spor ve sanat etkinliği eksikliği üzerinde durmak istiyorum.

Birincisi sosyal etkinlik alanları eksiğimiz var. Yerel yönetimlerin görevi yol kaldırım yapmakla sınırlı değil. 32 Evler Parkında yer alan Sedat Büyük Spor Kompleksi haricinde basketbol sahası, voleybol sahası, tenis kortu ve futbol sahası başka bir yerde bulunmuyor. Karasu yüz ölçümü ve nüfus olarak büyük bir ilçe ve bu tesislerin sayısı yetersiz. Hızla üstünde durulmalı ve çeşitli yerlere bu tarz sportif etkinlik alanları inşa edilmelidir.

İkincisi sanatsal etkinlik ve faaliyetlerinin yok denecek kadar az olması. Korona dönemini es geçiyorum bu bahanenin arkasına saklanmasınlar. Öncesinde de yoktu. Düzenli tiyatro etkinlikleri, konserler, standup gösterisi, açık hava sineması gibi birçok faaliyet turizm ilçesi olan Karasu'da neden yapılmaz anlamak mümkün değil. Fındık festivali yapıyoruz fındığın f'si ile ilgili bir pazarlama yapmıyoruz. Stand açmıyoruz ürünümüzün tanıtımını, reklamını yapmıyoruz. İsmi kalmış sadece fındık festivali diye o bile iki yıldır yapılmıyor.

Üçüncüsü kültürel etkinlikler. Konferans, eğitim, münazara, söyleşi gibi çeşitli etkinlikler Sosyal Gelişim Merkezinde organize edilebilir. Yapılmıyor. Karasu' da kütüphane var yerini bilen yok. Kütüphane o izbe yerden neden yepyeni fakat bomboş olan SGM'ye taşınmıyor. Neden orası aktif hale getirilmiyor. Öğrenciler gitse çayını kahvesini alsa otursa dersini çalışsa, ödevini, araştırmasını yapsa fena mı olur?

Bunlardan daha önemli işleriniz olduğunu düşünüyorsunuz ya işte bu ilçenin gençlerini kaybediyoruz. Okumuşuna iş yok, tamamına sosyal etkinlik alanı organizasyonu yok. Kahvehane, playstation ve internet kafelere mahkûm ediyorsunuz gençleri. Bir kısmını da bu boşluk da uyuşturucuya yönlendirmiş oluyorsunuz. İş yok eğlence yok spor yok sanat yok ne yapacak bu gençler?