Karasu’nun Sakarya’daki yeri önemli ölçüde farklı. Siyasilerin ve bürokratın açısından değil. İlçemiz tam bir mozaik nüfus yapısına sahip. Yaz döneminde de il genelinde nüfusu hızla artan tek ilçe diyebiliriz. Bu nedenle olay da çok. Sakarya’da bizim gibi bir ilçe daha yok.

Hafta içi ofiste ağırladığımız bir dostumuz dedi ki: “Karasu hep olumsuz haberlerle anılıyor. Neden iyi haberleri yapmıyorsunuz?” Kendisine de izah ettim aynı soruyu düşünen okurlarımıza da gücümüz yettiğince ulaşıp yanıt vereyim.

Şahsım, Anadolu Ajansı’nın Karasu temsilcisi. Eşim ve kurumumuzun haber müdürü Esra Hanım da İhlas Haber Ajansı’nın temsilcisi. Yani rakibem. Ulusal basında Karasu ile alakalı çıkan haberlerin büyük kısmı da elimizden geçiyor.

1985’den beri yazlıkçı olarak 2000’den beri de temelli burada yaşayan biriyim. Karasuluyum diyen çok kişiden daha da Karasuluyum. İlçeme faydamın olması için 16 yıldır da basına hizmet ediyorum ve hala bir ev sahibi değilim.

Karasu ile ilgili kasten olumsuz haberleri servis eden kişiler değiliz ve Karasu basınında görev yapan tüm mesai arkadaşlarımız da bizim gibidir. Şöyle örnek vereyim, olumlu bir haberi konuşup arkadaşlarınıza tanıdıklarınıza yayar mısınız? Nadiren evet….

Peki olumsuz bir haberi? Muhtemelen çok sık… Toplum olarak acıyı seven, dramı tartışan ve acıyı yayarak azaltan bir yapımız var. Yani köpeğin adamı ısırmasını değil, adamın köpeği ısırmasını konuşuruz.

Karasu ile ilgili çok olumlu haber de servis ediyoruz. Başta TRT, Show TV, Kanal 7, TGRT, Kanal D gibi ulusal kanallar olmak üzere büyük gazete ve internet medyalarında da yayınlanıyor.

Fakat algıda seçicilik daima olumsuz haberleri insan hatırlar ve görür. Diğer taraftan, olumlu haberleri yapmak için ilgili kurumlara haber gönderiyoruz ama bize geri dönüş olmuyor ve haber, etkinlik de kaçıyor. Farklı il ve ilçelerde ise bu tür haberler yine TRT başta olmak üzere yer buluyor kanallarda.

Karasu’da başta mülki amir ve yöneticilerden tutun kurumlara kadar basına karşı ne hikmetse bir mesafe var. Bu da olumlu haber kaynağımızı zora sokuyor. Karasu bizim dükkanımız, haber ve fikir de bizim satılık malımız. Bu nedenle Karasu basını olarak ne dükkanımıza ihanet ederiz ne de kötü mal satarız.

16 yıldır bu sektörde kıt kanaat geçinerek SİZİN için hevesle işimizi yapıyoruz, bir 16 yılı daha geride bırakarak yolumuza devam etmek istiyoruz. Olumlu haberlerde görüşmek üzere…