Karasuspor mütevazi, adına yeni yapılaşma dediği futbol anlayışı ile kendine göre çok paralar harcayıp gözü yükseklerde olan, Hendekspor’u sonu olaylı biten bir mücadelenin ardından evinde, uzatmalarda elinden kaçırırken, deplasmanda Erenlerspor’u yenerek yara sardı. Yeni düşüncelerle inşa edilen Karasuspor’u, özel bir maçta izlerken şöyle bir intibaı, futbol cebime koymuştum. Karasuspor yüksek, inatçı mücadeleye dayalı oyun anlayışı ile BAL’da kolay lokma olmaz demiştim. Hatta Hendekspor maçı öncesi, Karasu Öncü ve Karasu Haberleri’ndeki yazımı yazarken demiştim ki, Hendekspor bu maçın favorisi olsa da Karasuspor kolay teslim olmaz. İlk maçların zorluklarını da göz önüne aldığımda Hendekspor maçının içinden sürpriz de çıkar demiştim. Dediğim az daha gerçek olmaya çok yaklaşsa da, Karasuspor adına beynime yerleştirdiğim futbol düşüncem beni yanıltmadı. Karasuspor Hendekspor maçında çıkan olaylar nedeniyle, kaybettiği önemli oyuncu eksiklerine karşın, Erenlerspor karşısında, ilk maçtaki oyun anlayışından sapmayarak dirençli, inatçı futbolunun sonucunda iddialı rakibini yenerek üç puanı evine taşıyarak, Çarşamba’nın sonucuna kilitlendi. Özetle yeni futbol düşüncesi üzerine inşa edilen Karasuspor’un gittiği futbol yolu, doğru yoldur. Bana göre bir iyi golcü, bir iyi orta saha Karasuspor’un gücüne güç katar. Serdar Ergelen’e bir futbol notu, futbol aklı bu takımın üstüne olan Sinan’a daha fazla özgürlük verir, onu takımın futbol beyi olması adına güç yüklersen, Karasuspor’un oynadığı oyunun futbol lezzeti daha fazla artar. Karasuspor’un sahadaki hali bu, ya tribünler? Onlar bu süreçte takımlarını şartlar ne olursa olsun kalkışmaya çalışırlarsa, tahriklerden uzak kalırlarsa, sevdikleri takıma daha fazla katkı sunarlar. Karasusporla ilgili iki maçın içinden çıkan oyun ve alınan sonuçlar, beklentilere karşılık vermiştir. BAL hazırlıkları sürerken, Karasuspor’da yeni hamleler atılırken yönetici Yüksel Mazlum’un önüme koyduğu bir düşünceyi buraya koyarak, onunda hakkını teslim etmek isterim. Yüksel Mazlum demiştik ki, bizi kimse yabana atmasın, Karasuspor kolay lokma olmayacak. Dediği gibi de oldu. Hendekspor hakem marifetiyle kazandı kazanmasına da Erenlerspor onun kadar şanslı olamadı. Şimdi Karasuspor üç puanlı takım olarak, bugün Hendek’te oynanacak olan Hendekspor, Erenlerspor maçından çıkacak sonucu takibe alacak. Olası bir Erenler galibiyeti, gruptaki üç takımı da aynı hizaya sokacak.

SENTETİKTEN ÇİME DÖNÜŞ SİNYALİ

Türk futbolunun gelişimine katkı sunmaktan çok uzak, bakımı daha kolay olduğu için son yıllarda bir sentetik proje ile tüm ülkeyi kaplayan sentetik sahaların üst liglerden kaldırılma hamlesi geçtiğimiz günlerde devreye girdi. TFF diyor ki: Profesyonel liglerde sentetikte oynayan takımlar, yaklaşık altı ay içinde, oynayacakları sahaları normal çime döndürmek adına adım ataçları bir yaptırım olarak santraya koymuş. Bizim ilde yaygınlaşan, ilgili olanları rahatlatacak sentetik saha çılgınlığı yaşanırken, bu uygulamanın her yönüyle insan sağlığına, sporcu sağlayana zarar verdiğini deklare ederken, Avrupa’nın bundan çok önceden geri adım attığını, bizimde sentetik saha uygulamasından vazgeçmemiz gerektiğine vurgu yapmıştım. Oysa bizim ilin spordan sorumluları, âdete yarışırcasına her buldukları sahayı sentetikle örerken, sanki çok önemli bir iş yapmışçasına sevinç narası atıyorlardı. Gün gelecek bizim ilde de sentetik sahaların sökülüp tekrar eski doğal haline dönüşeceğini düşünüyorum. Çünkü bu sahalardan sağlıklı futbolcular yetişmez. Bu sahalar yetişme çağındaki gençlere indirilen sentetik futbol darbesidir. Bu nedenle en azından Profesyonel liglerdeki takımlarında seçenek olarak faydalandıkları Sentetik sahalardan, Doğal çime dönme yaptırımını yukarıdan atılmış olumlu bir adım olarak görüyorum. EY ASKF, EY Sakaryalı futbol düşünürleri, ne olur Karaaptiler’e ne olur? Hanlıköy’e ne olur? Sapanca ne olur? Kırkpınar ne olur? Kurtköy ne olur? Kazımpaşa sahalarının yeşillik kokan doğal hallerine sentetik kazması vurmaya kalkmayın.

ANADOLU EFES ATA’SININ HUZURUNDA

Anadolu Efes basketbolda Avrupa’yı salladı. Ergin Ataman’la birlikte son iki yılda hem Türkiye liginde hem de Avrupa’da bir numaralı takım olma başarısını EURO Lig şampiyonluğu ile perçinleyen Anadolu Efes takımı, bu başarının baş mimarı Ergin Ataman ve yönetici kadrosuyla şampiyonluk kupasını Anıtkabir’e Ata’sının huzuruna taşımış. Anıtkabir’den söz açılmışken Nobel ödül sahibi Aziz Sancar’ın, Nobel ödülünü eline alarak Ata’sının huzuruna koşması bir yana, Dünyanın en popüler şirketinin sahibinin, Elon Musk Tesla’nın, Anıtkabir’de dünya liderimiz Atatürk’ü ziyaret etmesi, ne yalan söyleyeyim gururumu okşadı. Yok, yok, Atatürk’ün ismini statlardan, Atatürk’ün isminin başarılarını ders kitaplarından çıkartanlar onun varlığını, Atatürk gerçeğini ne benim ülkemden ne de dünyadan silinip atılmasını gerçekleştiremeyeceklerdir. Karanlık düşünce aydınlık karşısında dün kaybetti, bu günde kaybedecektir. O günlerin geldiğini görür gibi oluyorum. Anadolu Efes’le başladık onunla noktalayalım. Son iki yılda hem Türk, hem de Avrupa basketbolunu Ergin Ataman’la birlikte domine eden Anadolu Efes’i bu başarısından dolayı, bu başarısını Anıtkabir’de Atatürk’le buluşturmasından ötürü yürekten kutluyorum.