Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) üç Sakaryalı takımın mücadelesinin içinden Hendekspor hedefe varan, Erenlerspor hayal kırıklığı yaşayan takım olarak ün yaptı. Hendekspor bundan sonraki turda ne yapar? Umarız başarılı olur. Çünkü bu ilin profesyonel dünyada Sakaryaspor’dan başka takımlara da gereksinimi var. Bu şehrin futbol tarlasındaki gençlerin dışarıya taşınmadan içerde değer bulması buna bağlı. Bu nedenle Hendekspor’un başarılı olmasını bu nedenle çok önemsediğimi burada açıkça ilan eden bir futbol adamı düşüncesini santraya koyuyorum. BAL’ın ilk ayağı biterken Hendekspor’un bir üst tura tutunmasına alkış gönderirken Karasuspor’un yeni futbol düşüncesi içinde ortaya koyduğu performansa alkış göndermek gerek. Karasuspor uzunca bir aradan sonra şartlar zorlamış olsa da daha az harcamayla, BAL mücadelesine alkış alan oyununa, buradan alkış göndermek gerek. Sarı Kırmızılı yeni düşünce daha iyi beslenmeli. Eksik halkalar onarılırken, eldeki kadro mutlu edilmeli diye düşünüyorum. Biz eskiye sünger çektik, yeni bir sarı kırmızılı futbol gerçeğinin alt yapısını oluşturmak adına yeni bir adım attık diyenler, bu uğurda da iyi sınav verenler, umarım bu futbol inatlarının peşinde koşmaya devam ederler. Yoksa olası parayı bulmaları halinde yine eskiye dönmeleri Karasuspor’a çok zaman kaybettirir. Umarım Karasuspor’da atılan bu olumlu Bal adımının izleri önümüzdeki yıllara taşınır.

AL BABAM AL, NEREYE KADAR?

Sizi bilmem ama ben izlenme oranı düşük olsa da iktidarın borazanı olsa da sporda gündeme damga vuran tespitleriyle Cem Dizdar’ı can kulağı ile dinlerim. Dizdar transfer sorunları masaya konduğunda onun ağzından çıkan isyankâr düşünceyi aldım benim soframın üstüne koydum. Vergi borcun var, sigorta borcun var, yapılanman sınırlı olmasına karşın hala şunu alacam, bunu alacam diyerek yarınların sorunlarını askıya alan yönetimsel düşünceye ben sonuna kadar karşıyım. Arkadaş neden, niçin kendi imkânlarınız içinde yapılaşmıyorsunuz? Neden üretip, ürettiğini satan rol model kulüp olmuyorsunuz. Gelelim Dizdar’ın isyan noktasında Sakaryaspor nerede? Uğur Akkuş’la girdiği Başkanlık yarışını kıl payı kazanan Cumhur Genç, daha mazbatasını almadan spor kamuoyunun gazını almak adına yine bildik transfer müjdelerini önümüze koydu. Teknik adamla anlaştık, 11 yeni oyuncuyla söz kestik. Ne güzel değil mi. Gitti Cevat, geldi Cumhur. Sil baştan yeni takım hikâye hep aynı. Ve hedef TFF 1. Para yok, pul yok ama hedef hep yüksek. At babam at, atmaya sınır yok ki. TFF’deki futbolcu borçları ne olacak, Sigorta, vergi borçları ne olacak diye proje üretmeyenler, dün olduğu gibi yine önümüze aynı yemeği koydular. Benim karnım tok, ben almayayım. Bu mantıkla, bu düşünceyle, üretmeden, hep bu şehrin dinamiklerinden beslenen yeşil siyah düşünce ile ne Sakaryaspor ayaklanır nede bu şehir.

OH BE AKKUŞ’TAN KURTULDUK

Gözümüz aydın, son iki yıldır Sakaryaspor başkanlık koltuğunu vermemek adına, önüne Çin Seddi gibi setler çektiğimiz, son kongrede Başkanlık koltuğunu sarsan, ancak o veya bu şekilde koltuktan uzaklaştırılan Uğur Akkuş, duyduk ki başka bir Yeşil Siyah kapıya uçmuş. Sakaryaspor defterini askıya alan Uğur Akkuş’un son hedefini, bizim gazete manşete taşıdı. Ümraniyespor ve Menemen’in de teklif taşıdığı Uğur Akkuş, peşinde taraftar taşıdığı için, bir şehrin marka değeri olan, bugün için kayyuma taşınma gibi bir kaygı taşıyan Denizlispor’u tercih etmiş. Sonuç, Akkuş Denizlispor’un içinde bulunduğu durumu test ediyormuş. Alınan son duyum Uğur Akkuş büyük bir ihtimalle Yeşil-Siyah hayallerini daha yüksek bir ligin takımı olan Denizlispor’a taşıyacak. Biz de Akkuş’un atacağı başkanlık adımlarını takip edeceğiz. Akkuş bu işin içinde neden bu kadar istekliymiş, Nedir bu işin Yeşil-Siyah futbol aşkının içinde yatan gerekçeler. Bu sorular karşılığını yakın bir zamanda bulur, biz de bize uzanan bilgileri tekrar futbolun yeşil siyah masası üstünde tartışırız.