Karasu;

Kuzeyin asi ama bir o kadar da merhametli çocuklarının şehri.

Karasu;

En güzelleri içinde bulunduran ama kıymetini bilmeyenlerin şehri

Karasu;

Her zaman, kötü olunca manşetten iyi olunca iç sayfanın küçük bir köşesinden haber yapılan öksüz şehir.

Tıpkı son yaşananlar gibi. Neyin ne olduğunu bilmeden, tamamen kasıtlı olarak il basınında Karasuspor Hendekspor maçında yaşanan olayların nasıl yansıtıldığı gibi. Karşılıklı olarak maç sonu disipline sevk edilen futbolcu sayıları gibi

Karasuspor bu yıl müthiş bir karakter gösterip, öz kaynaklarına yönelerek, bu şehrin çocukları için bu şehrin çocuklarıyla inanç ortaya koydu. Kendi ayakları üzerinde durarak BAL liginde mücadele etmek için her şeyi yaptı. Ama ilk maçta istenmeyen olaylara şahit olduk. Hakemin yaptıkları ve karşıdan gelen tahrikler sonucu Karasuspor büyük bir haksızlığa ve mağduriyete uğratıldı. Bir de maç sonrası disipline sevk edilen oyuncu sayıları bunun tuzu biberi oldu.

Özellikle disipline sevk edilen futbolcularımızın bazıları ile küçük yaşlarımda aynı sahayı paylaştım. Bu hafta da köşe yazımda bu konuyu yazmak istedim. Bu arkadaşlarımın hepsinin nasıl insanlar olduklarını biliyorum. Karşıdan özellikle bir tahrik gelmediği sürece bunu yapacak kişiler değiller. Evet, tahrik gelse de futbolcu kişi arkasını dönüp gitmeli derler. Ama o sahanın içinde hiç olmayanlar bunu derler. Maçın tansiyonu, eski maçlarda yaşananlar bir de hakem ve skor eklenince o sahadakinin de aslında bir insan olduğunu düşünmeliler.

Ama tüm bunlara en iyi cevabı yine Karasuspor verdi. İkinci maçta Erenlerspor’u yenerek herkese en güzel cevabı vermiş oldu. Tarih her zaman kazananları yazsa da bir gün hak edenleri efsane ilan eder. İlk maçı kazanan Karasu değildi belki ama hak edeni herkes biliyor. Şehrimizi her anlamda geliştirmek istediğini, bu şehre hizmet etmek için çalıştığını söyleyen şehrin ileri gelen siyasetçilerinin de hak edene artık somut bir şekilde destek olması gerekiyor. Çünkü bu da bu şehre bir hizmettir.