Son zamanlarda özellikle futbol takımları için çokça kullanılan bir ifade "Marka Değeri". Türk Futbolunun marka değerini yükseltmeliyiz, Galatasaray’ın, Fenerbahçe’nin, Beşiktaş’ın marka değerini yükseltmeliyiz gibi ifadeleri hemen hemen her spor programında duyabilirsiniz. Peki bundan ne kastediyorlar? Galatasaray için bir örnek verelim; kulübün toplam değerinin yükseltilmesi, modern alt yapı ve antrenman tesisleri, yurtdışında tanınırlık oranı, store ürünlerinin satışı, reklam ve sponsorluk gelirlerinin yükselmesi, daha kaliteli ve ünlü futbolcuların transfer edilmesi, sosyal medyadaki etkileşim oranları gibi şeylerin bütünü marka değerini oluşturuyor.

 

Şimdi gelelim Karasu'nun marka değerine. Bir ilçenin marka değeri olur mu?

Olur. Mesela Bodrum, Alanya... Bu ilçelerin adını duyduğunuzda aklınıza ilk gelen şeyler nedir? Deniz, kum, güneş, tatil, otel, eğlence gibi şeyler. Peki dönelim ilçemize. Karasu denince aklımıza ilk gelen şeyler nedir? Silahlı vurgun olayları, ucuz yazlık, gazinolar, bozuk yollar, yapılaşmış, yolu kaldırımı olmayan pis bir sahil boyu, ot-uyuşturucu ve türevleri. Böyle olmamalı. Bu beni en çok üzen şeylerin başında geliyor. Bu algıyı mutlaka değiştirmeliyiz.

 

Karasu markasını bu olumsuz sıfatlardan kurtarmalı ve olumlu yeni güzellikler eklemeliyiz. Temiz ve düzenli bir sahil gibi, Longoz gibi, fındık gibi, eğitimli nüfusun artması gibi, sağlık ve eğitim sistemlerinin kalitesini arttırmak gibi, Karasuspor gibi. Bu sıfatları ve olumlu şeylerin sayısını arttırdıkça ilçemizin değeri artacaktır.

 

Marka değeri yükselen bir ilçede yaşam kalitesi yükselir. Yerel halkın esnafın geliri artar. Buda daha iyi hizmetin ilçeye yayılmasına vesile olur. Daha iyi sağlık, eğitim ve alt yapı hizmeti alan insanın yaşam seviyesi yükselir. Sonuç olarak yolundan kaldırımına sahilinden longozuna eğitimden sağlığa kadar yapılacak yatırımlarla Karasu'daki insan kalitesi de yükselecektir.

 

Sonrası da yüksek insan potansiyelinin ilçede istihdam edilmesi. Her yıl ciddi boyutlarda beyin göçü veriyoruz. Karasu’muzun genç ve eğitimli nüfusu burada iş bulamadığı için gitmek zorunda kalıyorlar. Gazi Metal gibi üniversite mezunlarının asgari ücretten fazla maaş alabileceği kurum ve kuruluşlara ihtiyacımız var.

 

İyi Haftalar…