Yıllarca ölüm yolumuz var diye hayıflandık. Çift taralı kazaların yaşanması beraberinde ölüm de getirdi yaralanma da… Duble yola dönüşünce bu kez araç-yaya kazaları yaşanmaya başladı. Kazalar azaldı diye mi sevineceğiz, ölümlü yaralanmalı yaya kazaları oldu diye mi üzüleceğiz? Ne sevinilecek ne üzünülmeyecek bir durum.

İstanbul Caddesi kadar Ankara Caddesi’nde de araç-yaya kazaları meydana gelmeye devam ediyor. Ölümlü kazalar yaşadık, yaralanmayla kurtulan da oldu. Kavşakta ışık ihlallerini katmıyorum, bile bile lades demek bu zaten. Asıl konumuz araç-yaya kazalarını nasıl en aza indirebiliriz, mümkünse nasıl ortadan kaldırabiliriz?

Üstgeçit akla gelen ilk formül ama hem İstanbul hem de Ankara caddelerine yap yap bitiremezsiniz. Hadi kritik yerler yaptık, diğer yerlerde kazaların yaşanmayacağının garantisi yok. En aza indirecek en güçlü formül EDS. Yani Elektronik Denetim Sistemi. Bu da oldukça maliyetli bir sistem. Kazaların yaşandığı belli başlı noktalara konulması bile en az 5-10 nokta eder.

Arşivimizi bir taradım da özellikle Ankara Caddesi’nde, en çok da Küçükboğaz ile dörtyol ışıklar arasında ölümlü araç-yaya kazaları meydana geldi. Yani meskun mahal dediğimiz yerleşim alanının yoğun olduğu güzergah. Hiç yoksa Dörtyol ile mezarlık arasına, Çağdaş mevkii, adliye mevkii, TOKİ ile Küçükboğaz arasına EDS’nin elzem olduğu görülüyor.

Bundan elbette emniyet güçlerimiz ve ilçemizin mülki idarecileri de farkında. Yukarıda bahsettiğim gibi maliyeti çok yüksek ve ilçemizin boyunu aşan bir sistem. Ama kurulamaz anlamına da gelmiyor. İl genelinde bu kadar kazanın odluğu bir güzergahın olduğunu sanmıyorum. Nasıl eminim diye merak ediyorsanız, işimiz habercilik. Günün 18 saati 112 ve 110 telsizi yanı başımızda. Ankara ve İstanbul Caddesi kadar kazanın yaşandığı başka güzergah yok il genelinde.

En sık kazaların yaşandığı güzergah yeni Anadolu otoyolu, Akyazı, Hendek otoyolu, Sapanca berceste önü. Buralarda ana güzergah zaten. İstanbul ve Ankara caddelerimizin sorumluluğu Karayolları’nda, işimiz onlara kaldıysa zaten eyvah. Yalı Mezarlığı ile Yalı İlkokulu’na yıllarca üstgeçit istedik, çimelikten geçen yaya geçidi verdiler. EDS istesek her kavşağa polis dikerler diye yazmaya korkuyorum, memur arkadaşlara günah (!) Muhtemelen de bu iki caddeye konulacak EDS ilçe emniyetimizin üzerinde makamların elinde olsa gerek diye düşünüyorum.

Son yaşanan kazada da 20-22 yaşında gencecik bir kızımıza araç çarptı. Küçükboğaz’a yakın bulunan paralı eğitim veren bir okulun önünde yaşandı kaza. Kızımız da Karasu Müftü’müz Bektaş Günay’ın kızıydı. Müftü Bey’i aradım ve kızımızda kırıklar olduğunu, hayati tehlikesinin olmadığını öğrendim pazartesi akşamı. Bu yazıyı da yazarken de hayati tehlikesi bulunmuyordu şükür olsun.

Ölüm yolu diye diye sanayi önünü duble yol halinde gördük. EDS diye diye dileriz ki bir çözüm görürüz. İnsanların cebine, cezayla, makbuzla, koçanla dokununca kuralları zoraki uygulamak geliyor ancak akıllara. Bu nedenle EDS, iki caddemize, özellikle de dörtyol ile Küçükboğaz arasına elzem gerekli. Bu yazımı tarihiyle not ediyorum. Allah vere de raftan indirip “Ben demiştim” demem. Başka kazaların yaşanmaması temennisiyle…