Karasu Aziziyespor, lige Kazımpaşa Birlikspor yenilgisiyle başladı. Ondan sonra üçte üç yaparak birden şampiyonluk türkülerini soyunma odasına taşıdılar. Futbolda kazanırken çok iyi de o sıralarda gerçeği ölçüp biçmek de çok önemli. Ben Karasu’nun Süper Lig’deki tek temsilcisi konumunda Karasu Aziziyespor’u Sakarya Caddesispor önünde bir süre izledim ve kalktım gittim. O gün ben giderken öndeydi, maçı da öyle bitirmişler. Son olarak evlerinde eski günlerinden çok uzaklarda seyreden Yeşilyurt Beldespor’u da farklı yenmişler ki peşinden şampiyonluk türküleri yankılanmış soyunma odalarında. Bir takımın hedefi olması, bir takımın kazanılan maçtan sonra saha içindeki coşkuyu soyunma odasına taşıması çok doğal. Şampiyonluk için ben o kadar heyecanlı değilim, belki yaşım gereği, tecrübem gereği olaya daha sağduyulu bakıyorum. Aziziye’nin olduğu gruptaki takımları test ettim. Son olarak da As Akyazıspor, K Akına bir baktım. Kendime göre grubun futbol röntgenini çektim,Kazımpaşa Birlik kadro kalitesi olarak bayağı önde. As Akyazıspor Karaaptiler Akınspor karşısına çok eksikle çıkmasına karşın yine de iyi takım imajı bıraktı bende. Karasu Aziziyespor’a gelince, yendiği Sakarya Caddesi, Arifiye ve Yeşilyurt Belde, grubun alt sıra vitrininde olan takımlar. Karasu Aziziyespor bana çok üstleri zorlayacak bir kadro derinliğinde gözükmedi. Rakipleri için geçilmesi zor bir futbol kalesi olur da şampiyonluğa koşar mı veya grupta ilk iki içinde kalıp da Play-Off bileti alır mı? Bu bende soru işareti. Ama bir gerçek var, ilk iki için iddialı takımlara kafa tutabilecek bir oyun zindeliği var Sarı-Lacivertli futbol evinde.

PARLAK PROJE

Karasu’da altyapıda sahalara yeni bir takım, yeni bir düşünce ile ayak basacak. Karasu Sahilspor, daha sonra Karasu Yalıspor adıyla bir süre Karasu’nun futbol dünyasında gezinti yapan takım artık yok. Bu takımın başında tek kalan, kurucularının gemiyi terk etmesinin ardından, Yusuf Parlak önderliğinde Karasu 1933 santraya ayak bastı. Son yıllarda yöneticilikte araştırmacılıkla, yeni projelerle Karasu’nun spor adamı olarak renkli bir isim olmaya başlayan Yusuf Parlak, yeni takımının atacağı adımları anlatırken diyor ki: “Biz bu işte alt yapıda U-14’lere kadar olacağız, buradan ötesinde yokuz”. Yusuf Parlak, “Bizde bu yaş grubunu aşan çocukları ilçenin marka değeri yüksek takımı Karasuspor alıp, değerlendirebilir” diyor ve bunun örnekler ininde bugün Sakarya futbolunda var olduğunu dile getiriyor. Bana göre bu parlak bir proje. Karasu, Yusuf Parlak’ın bu teklifine sırt çevirmezse, Karasu’nun alt yapıdaki futbolcu potansiyeli de böylelikle dağılmamış olur. Bakalım Karasuspor’u halen yönetmekte olanlar, bu teklife ne gözle bakacaklar. Ben Yusuf Parlak’ın Karasu 1933 eliyle vizyona sokacağı bu alt yapı projesine, Sakarya’dan el uzatıyorum.

ERKEN PAYE (SERGEN YALÇIN)

Biz, bizim toplumda her konuda elimizdeki başarı payesini, çok cömertçe çok önceden birilerinin cebine koymayı çok severiz. Siyasette de sporda da bu örnekleri çoğaltmak mümkün. Bizim işimiz futbol olduğu için, isterseniz bunun için en sıcak gelişmeyi BJK örneğinden yola çıkarak Sergen Yalçın’a uzanalım. Beşiktaş’ın elindeki en iyi kadro ile öyle veya böyle çeşitli nedenlerde tarihinin en kötü günlerini yaşadığı şu günlere gelirken, Sergen Yalçın ilah ilan edenler, neredesiniz? Beş maçta dört yenilgiyi futbol kantarında nerede tartmak gerek? Beşiktaş’a gelirken 25 bin kişi ile imza atan bay Sergen, 25 bin kişinin gitme sergen demesini beklemeden gitmesi, Beşiktaş’ın lehinedir. Avrupa’daki perişan hali Sergen Yalçın’ın karnesine çizik atar. O lig, bizim lige benzemiyor demekle bu başarısızlıktan yırtamazsınız Bay Sergen. Bugün gelinen noktada küçük maçların büyük adamı oldun be Sergen. Dedim ya biz çok önceden birine çok büyük ödül olarak paye veriyoruz. Oysa biraz beklemeyi bilsek ne güzel olur. Özetle Beşiktaş’ta kan değişimi şart, bak Başakşehir’e beşte beş yaparak Beşiktaş’ı da solladı. Bu Beşiktaş zor maçların içinden çıkamayarak bu sezonu bana göre çok erken kapatmıştır. Siyah Beyaz büyük hayaller bu sezon erken çöktü. Buradan çıkış olur mu? Hiç sanmıyorum.