Uzun zamandan beri Öncü Karasu ve Karasu Haberleri sütunlarında sizinle beraber, genelde Karasu’nun futbol nabzını tutmaya çalışıyorum. Karasuspor’un içinde bulunduğu sorunları, Karasuspor’un dünü ve bugünü ile ilgili araştırma yazılarıyla, sizinle sarı kırmızılı yolculuk yapmaya çalıştık. Karasu’yu anlatırken Karasu Aziziye’yi ihmal etmiş olabilirim. Onlarla ilgili gelişmeler olursa, sıraya onları da alabilirim.

Ben futbol heyecanının olduğu her futbol bahçesinde gezerim. Söz konusu Karasu olunca, Karasu bu ilçenin marka değeri en yüksek futbol okulu olduğu için, daha ziyade sarı kırmızılı renklerin sorunlarına parmak basma gereği duyduğumu itiraf etmeliyim. Neyse gelelim son gelişmelere...

Karasuspor’da kongre yapılacak gibi gözükmüyor. Yeni bir yönetim çıkar mı? Bugün için Karasu’da olasılıklar arasında eski başkanlardan Yılmaz Ekşi’nin adı geçiyor o kadar. Peki futbol topu amatörler adına santraya konur mu? Sanmıyorum. Neden mi? Amatör kurul sağlık kurulundan gelen önerileri de masa üstüne koyarak amatörlerin kaderini belirleme ihtimali olan ayın adını Ekim koydu.

Ekim sonunda gelecek olan ayın adı Kasım. Bu ayda futbol topu içinde ağırlığı olan siyaset, en azından BAL için yapılan baskılara bakalım nasıl karşılık verecek? Yapılan istişareler eşliğinde BAL’ın oynanma olasılığı biraz yüksek ihtimal olarak gözüküyor. Neden mi? Son gelişmeler içinde TFF BAL takımlarının nabzını tutacak. İsteyen bu sene bu lige katılmayabilecek. Bir başka TFF seçeneği ise bu lige sponsor bulup en azından lig oynanırsa Korona testleri için takımlara yardım eli gidebilecek.

BAL belki, diğer amatör branşlar için umut yok. Nasıl olsun ki, ligin tepesinde paralı adreslerde Korona salgını çığ gibi büyürken, amatörleri sahaya salma ihtimali sizce olabilir mi? Dediğim gibi BAL için siyasi baskı belki yaptırım zorlayabilir, belki devlet olanakları bu lig için santraya konabilir. Ama diğerleri için bu şansın olduğuna en ufak bir ihtimal dahi veremiyorum. BAL oynanırsa Karasuspor ne yapar? İsterseniz Karasuspor’u BAL kantarına koyup önümüzdeki hafta tartalım. Ne dersiniz?

KARASU TATLI BAŞKANI’NI KAYBETTİ

Karasu ve Sakarya bana göre güzel bir insanı kaybetti. Karasu’da Monşer Yaşar’dan sonra beni derinden sarsan, yüreğimde derin iz bırakan ikinci acı olaydır Selahattin Tatlı’nın aramızdan ayrılışı. Selahattin başkanı nasıl anlatayım ki, benden iyi anlatanlar olacaktır. Ben onu bazen uzaktan, bazen yakından sevdim. Sevgili arkadaşım İlhan Okyar ölmeden önce, onunla sahile yakın kıraathanede çok muhabbetlerimiz oldu. Selahattin tatlı İlhan Okyar’ın da yakın dostuydu.

Ölüm hep var, ölüm hepimiz içinde yaşanacak bir dünya gerçeği. Ancak bazı ölümler geçer gider, bazı ölümler ise iz bırakır. Selahattin Tatlı başkan, Karasu’da o dev Sosyal Demokrat, dev insancıl yüreği ile Karasu’da hep hatırlanacak, hep yad edilecek, hep hatırlanacak bir isimdir. Pazartesi sabahı Kentpark’ta sabah sporu yaparken aldığım bu açı haberi önce sevgili dostum, yoldaşım Muzaffer Tatlı ile paylaştım, şimdi de siz Öncü Karasu ve Karasu Haberleri okurlarıyla paylaşıyorum. Ruhun şad olsun başkanım. Ruhun şad olsun Karasu’nun efsane ismi, efsane başkanı. Seni sevgiyle ve saygıyla yad ediyorum. Yattığın yer nurlarla dolu olsun. Bu vesile Selahattin başkanın sevenlerine, yakınlarına da baş sağlığı diliyorum. Özetle Karasu, yeri zor dolduracak önemli bir insanı yitirdi. Hepimizin başı sağ olsun.