Sakarya’da son 15 günde 18 yaşından küçük iki çocuk hayatını kaybetti, Neden? Motosiklet sevdası… Ehliyet yok, kask yok, tedbir yok, denetim yok… Bu kazalardan biri de Karasu’da yaşandı. Bir evladımız hayatını kaybetti, biri de ağır yaralı…

Koronavirüs’ten daha tehlikeli, daha ölümcül bir salgın gibi denetimsiz motosikletler. Çoğunda plaka yok, gürültülü bir egzost, süren kişide kask ne arar, bir de ağızda sigara… Motoruna taktığı ışıklar yerine kaska para verse, kafasının kırılmasının önüne geçecek haberi yok.

Bu kötü örneklere çocuklar eklendi mi yüreğimiz yanıyor.

ÇAĞRIYA DUYARSIZ KALINMADI

Geçen hafta “Karasu’nun artan sorunu” başlığıyla verdiğimiz haber üzerine Karasu Kaymakamlığı düğmeye bastı.

İlçemizde ciddi bir sorun oluşturmaya başlayan çocuk dilencilere yönelik aile suistimaline “dur” diyen Kaymakam Dr.Ahmet Naci Helvacı, emniyet, jandarma ve zabıta ekiplerini ilçenin kalabalık noktalarında görevlendirerek dilencilere karşı bir çalışma başlattı.

Hafta sonuna doğru da güzel haber geldi ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü öncülüğünde yine Dr.Helvacı’nın talimatıyla bir proje hayata geçirilmeye başlandı.

Çalışma kapsamında ekipler sahaya inecek ve bu küçük yavrulara temas edecekler. Çocukların ailelerine ulaşılacak. Çocuklar okullarına teslim edilecek ve ailelere ilk etapta adli para cezası, tekrarlanması durumunda ise hapis cezası verilecek.

Karasu Kaymakamı Dr.Ahmet Naci Helvacı’ya bu çağrıya karşılıksız kalmadığı için teşekkür ediyoruz. Çalışmanın geçmiş yıllardan beri sürdürüldüğünü fakat pandemi süreci nedeniyle ara verildiğini öğrendik. Çalışma kaldığı yerden devam edeceği için müteşekkiriz.