KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu / Nevtan Angün

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı ardından açıklamalarda bulundu. Koca, “Korona virüs salgını sonu yaklaşan bir salgındır” dedi. Bakan Koca, son 24 saatte korona virüsten, 63 kişinin hayatını kaybettiğini bin 771 yeni vaka tanısı konulduğunu ve toplam can kaybının 7 bin 249'e yükseldiğini açıkladı de sözlerine ekledi.

Bilim Kurulu toplantısı sonrası bir açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, açıklamalarına “İlk döneme kıyasla sağlık çalışanlarımızın yükü 4-5 kat artmış durumda” diyerek başladı. Bu çalışmalara vatandaşın da desteğinin olması gerektiğine dikkat çeken Bakan Koca, “HES mobil uygulamasının indirilmediği cep telefonu kalmamalıdır” diye konuştu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, açıklamalarında şu vurgularda bulundu:

Ülkemizde virüse 10 Mart'ta rastlanmıştı. 17 Mart'ta ilk kaybımızı vermiştik. O gün itibarıyla test sayısı 98'di. Salgında çok şey yaşadık. 7 bin 185 hayat son buldu. Bugün ağır hasta sayımız 1300'ün üzerinde toplam vaka sayımız yüz binlerle ifade buluyor.

Bu savaşta hayati cephe hastanelerimizdir. Bu cephede kayıplarımız oldu. Eşi benzeri fedakarlıkların sonu artık ölüm olmasın. Yayımın önünü keserek tüm kayıplarımızı azaltalım.

Aşı konusunda, bilim dünyası yılın sonuna kadar sonuç alınacağı konusunda hemfikirdir. Sonu görünen salgında son kritik ayları yaşıyor olabiliriz.

Sağlık Bakanlığı’nın Covid-19 bilgilendirme sayfasında Türkiye’nin güncel korona virüs tablosu kamuoyuyla paylaşıldı. Tabloya göre son 24 saatte 63 kişi korona virüsten hayatını kaybetti, toplam can kaybı 7 bin 249’e yükseldi. Bugün toplam 112 bin 645 test yapılırken, bin 771 yeni vaka tanısı konuldu. Toplam vaka sayısı 296 bin 391 oldu. Bugün iyileşen bin 342 kişiyle birlikte toplam iyileşen toplam hasta sayısı 262 bin 602'e yükseldi. Toplam hastalarda zatürre oranının yüzde 7,1, toplam ağır hasta sayısının ise bin 351 olduğu açıklandı.