-

Perşembe günü saat 11:00’da tüm yurtta olduğu gibi eş zamanlı olarak Dinamik Denetim Süreci modeline geçiş yapılarak geniş kapsamlı bir denetim yapıldı. Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı öncülüğünde emniyet ekipleri ve tüm ilçe birim temsilcileri eşliğinde Atatürk Bulvarı’nda gerçekleştirilen denetimde vatandaşlar maske ve mesafe konusunda uyarıldı, işletmelere almaları gereken önlemler bir kez daha hatırlatıldı.

TEKTEK KONTROL EDİLDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından 81 il valiliğine gönderilen 14 maddelik Dinamik Denetim Süreci konulu genelge kapsamında gerçekleştirilen denetimlerde işletmelere tek tek girildi, pasajlar kontrol edildi. Denetimlerin ardından basına açıklamalarda bulunan Kaymakam Helvacı, şu önemli mesajlara vurgu yaptı:

AMAÇ FARKINDALIK OLUŞTURMAK

“Bugün gerçekleştirilen toplu denetimin amacı, vatandaş üzerinde bir farkındalık oluşturmak. Emniyet ve jandarma ile ilgili oda temsilcilerinin denetimleri ayrı ayrı devam edecek. Kapalı alan hassasiyetine dikkat etmediğimiz sürece, ‘Bize bir şey olmaz’ dendiği sürece normalleşemeyiz.

Karasu olarak topyekun mücadele ile biz bu belayı def edebiliriz. Vatandaşlar, odalarımız, sivil toplum kuruluşları, emniyet birimlerimiz hep beraber kurallara uyarak, hassasiyet göstererek Koronavirüs haritamızı mavilere, yeşillere döndürebiliriz”

DİNAMİK DENETİM SÜRECİ KARASU'DA BAŞLADI (izle):

DİNAMİK DENETİM SÜRECİ UYGULAMA FOTOĞRAFLARI: