-

Karasu’da artan karantinalara Kızılcık Mahallesi’nde üç ev daha eklendi. Kızılcık Mahallesi’nde Yukarı Sokak’ta üç haneye on gün süreyle giriş çıkışlar yasaklandı.

İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararınca karantinaya alınan evlere İlçe Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı, Jandarma Komutanı Ahmet Tevfik Altunel, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Karakaş, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yavuz Selim Özdin, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yutkun Cabak ve beraberindekiler, Kızılcık ve Kurudere Mahallesi’nde Kurudere Mahalle Muhtarı Hasan Emanet ve Kızılcık Mahalle Muhtarı İsmail Hakkı Topaloğlu eşliğinde karantinada olan hanelere ziyarette bulundu.

Maske ve sosyal mesafe kuralına uyularak gerçekleşen ziyaretlerde Kaymakam Dr. Helvacı, karantina süreci içerisinde olan vatandaşlara karantina boyunca sabırlı olmaları ve Koronavirüse karşı tedbiri elden bırakmamaları gerektiği konusunda telkinlerde bulundu.

“Geçmiş olsun” dileklerini ileten Dr. Helvacı, “Biz ne kadar kurallara uyarsak süreci o kadar hızlı atlatmış oluruz. Sakarya’yı, yaşadığımız ilçeyi yaşanabilir kılmak bizim elimizde. Tüm çabamız, ilimiz ve ilçemizdeki kırmızılığı ortadan kaldırıp bir an önce normal sürece geçiş yapmak” sözlerine yer verdi.