-

Perşembe günü Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu ile bir toplantı gerçekleştirdi. Koronavirüs ile mücadele kapsamında yapılan çalışmaların ele alındığı toplantıda, Vali Yardımcısı Ersin Emiroğlu, İlçe Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı, Belediye Başkanı İshak Sarı, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yavuz Selim Özdin ve kurul üyeleri katıldı.

Vali Kaldırım, her gün farklı bir ilçede değerlendirme toplantısı gerçekleştirdiklerini ve hem genel hem de yerel bazda tedbirlerle denetimlerin seyrini ele aldıklarını ifade etti. “Hayatı normale çevirebilmek ve ilimizi hak ettiği yere getirebilmek adına tedbirleri daha da sıkılaştırdık ve denetimleri 3 katına çıkardık” diyen Kaldırım, salgın ile mücadelede çok kritik bir haftada olduklarına değindi.

Hep birlikte el ele verildiğinde virüs ile mücadelede başarılı olunabileceğini belirten Çetin Oktay Kaldırım, “İlimizin haritadaki yerini öncelikle turuncu seviyeye, ardından da mavi renge dönüştürmek için herkes büyük bir gayret gösteriyor. Salgının başlangıcından bu yana büyük bir özveriyle çalışan fedakâr sağlık çalışanlarımıza ne kadar teşekkür etsek az” sözlerine yer verdi.

“İlimizde her ne kadar yoğun denetimler gerçekleştiriliyor olsa da vatandaşlarımız kendi denetimlerini kendileri yapmalı” şeklinde konuşan Kaldırım, “Vatandaşlarımızdan zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamalarını; ziyaret, taziye ve buluşmalara ara vermelerini; kalabalık ortamlardan uzak durmalarını; ayrıca misafirliği daha güzel ve sağlıklı günlere ertelemelerini istirham ediyorum” dedi.