-

Türkiye genelinde yüksek riskli 12 şehir arasında Sakarya’nın da yer alması, beraberinde yeni yasak ve tedbir kararlarını da getirdi. Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu, alınan yeni kararları açıkladı.

Toplantıdan çıkan kararların başında en dikkat çekeni, 1 Mart’tan itibaren düğün, nişan, nikah ve kız isteme gibi etkinliklerin 15 gün süreyle yasaklanması oldu. İşte Toplantıdan çıkan yasak ve tedbir kararları:

- İçişleri Bakanlığı’nın 24.02.2021 tarih 3135 sayılı yazıları gereği sinema salonları 1 Nisan 2021 tarihine kadar faaliyetlerine ara verildi.

- Sakarya genelinde düğün, nişan, nikah, kız isteme ve benzeri etkinliklerin yapılması 1 Mart 2021 tarihi itibariyle 15 gün süreyle yasaklandı.

- Tüm spor salonlarının faaliyetleri, 1 Mart 2021 tarihinden itibaren 15 gün süreyle durduruldu.

- Üretim yapan (OSB ve küçük sanayi sitesi) gibi iş yerlerinde HES kodu sorgulaması yapılacak.

- Sakarya genelinde görev yapan muhtarlara Covid-19 ile mücadele için alınan karar ve tedbirlerin takibi ve uygulamasında tam yetki ile sorumluluk verilecek.

- Evlerde gün, mevlid, taziye, kutlama ve buna benzer toplu faaliyetler yasaklanacak, insanların evlerde bu sebeplerle bir araya gelmesi ve buluşmalarına izin verilmeyecek.