Karasu'da 23 Nisan Kutlamaları [Foto Galeri 1] için tıklayın

Karasu'da 23 Nisan Kutlamaları [Foto Galeri 2] için tıklayın

Karasu'da 23 Nisan Kutlamaları [Foto Galeri 3] için tıklayın

Karasu'da 23 Nisan Kutlamaları [Foto Galeri 4] için tıklayın

Karasu'da 23 Nisan Kutlamaları [Foto Galeri 5] için tıklayın

Karasu'da 23 Nisan Kutlamaları [Foto Galeri 6] için tıklayın

 

Karasu Hükümet Konağı’nda gerçekleştirilmesi gereken çelenk koyma töreni, olumsuz hava şartları nedeniyle yapılamadı. Gösteriler ise Karasu Şehir Stadı’nda yine yağış nedeniyle yapılamayınca Karasu Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi’nin konferans salonunda gerçekleştirildi. Törene, salonun tamamen dolması nedeniyle bazı veli ve öğrenciler giremedi.

 

Konferans salonunda 23 Nisan Pazar günü saat 10:30’da başlayan kutlama programında saygı duruşunda bulunuldu ve Namık Kemal Ortaokulu Müzik Öğretmeni Mehmet Arif Tur önderliğinde İstiklal Marşı okundu. Programa, Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam ailesiyle birlikte katıldı. Ayrıca, Cumhuriyet Savcısı Hayrullah Şahin, Karasu İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Tevfik Altunel, İlçe Emniyet Müdür Vekili Uğur Demirel, Karasu Belediye Başkan Yardımcıları Hamza Uğur ve Yakup Gençbay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Dursun, Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Kemal Ataç, CHP İlçe Başkanı Nurhan Aydın, MHP İlçe Başkanı Münir Ali Kara ve bazı daire amirleri ,sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gaziler ile çok sayıda vatandaş izledi.

 

Bu yıl 97.’si kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programının sunumunu, Karasu Anaokulu Müdür Yardımcısı Şerife Doğan Kale ile Kale’nin eşi Kurudere İlkokulu Müdür Yardımcısı Semih Kale birlikte yaptı. Günü anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Dursun yaptı. Dursun, konuşmasına 23 Nisan 1920’de meclisin kurulmasını ve Gazi Meclis ünvanını almasını anlatarak başladı. “Aydınlık yarınların güvencesi olan çocuklarımızı ulvi değerlerle yetiştirdiğimiz müddetçe, ülkemiz ve insanlık adına büyük bir kazanım elde ederiz” diyen Halil Dursun, konuşmasını şu ifadelerle tamamladı:

 

“Çocuklara armağan edilmiş ilk ve tek milli bayram olması sebebiyle 23 Nisan ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yarı bir öneme sahiptir. Geleceğimizi, yetişmekte olan çocuklara ve gençlere emanet eden, onlara kayıtsız, şartsız bir güven ile bağlanan Gazi Mustafa Kemal gibi bir lidere sahip olan milletimiz, bu özel günde tek bir yürek olarak atmaktadır. Bu duygularla, Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyor, büyük meclisimizin açılışının 97.yılında tüm çocuklarımızın bayramını kutluyorum”

 

Dursun’un konuşmasının ardından şiir ve gösterilerin sunumuna geçildi. Programın günün anlam ve önemini belirten konuşmasını Fatih Sultan Mehmet İlkokulu öğrencisi Tuğba Güler yaptı. Sezi Eratik Ortaokulu öğrencisi Melike Sivişoğlu, ’23 Nisan’ adlı şiiri okudu. TOKİ Demokrasi İlk ve Ortaokulu öğrencileri, ‘Gezsen Anadolu’yu’ adlı işaret dili gösterisini sundu. Ardından Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu öğrencisi Yunus Emre Albayrak da ’23 Nisan’ adlı şiiri seslendirdi. Aziziye İlkokulu öğrencilerinin sahneye koyduğu izci gösterisi büyük beğeni topladı. Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencisi Yusuf Aslanbey de ‘Egemenlik Ulusundur’ adlı şiiri okudu.

 

Sahneye konan karate gösterisi büyük alkış alırken, kara kuşak bir kız sporcunun, birden fazla kişiye karşı koyduğu savunma sporu gösterisi büyük beğeni topladı. Karate gösterisinin ardından Namık Kemal Ortaokulu öğrencisi Cansu Ertan Yılmaz, ’23 Nisan’ adlı şiiri seslendirdi. Fatih Sultan Mehmet İlkokulu halkoyunu ekibinin gösterileri, izleyenlerin beğenisini topladı. Gazi İlkokulu öğrencisi Semra Yüce’nin ’23 Nisan’ adlı şiiri okumasının ardından İnönü İlkokulu öğrencileri ve Karasu Halk Eğitimi Merkezi ekibinin hazırlamış olduğu halkoyunu ve folklor gösterileri göz doldurdu. Yine İnönü İlkokulu öğrencilerinin özel hikaye ve çizgi film karakterlerinin kostümlerini giyerek hazırladıkları koreografi gösterisi de büyük beğeni topladı.

 

Şiir ve gösterilerin ardından, ‘Hayalimdeki 23 Nisan’ konulu resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. İlkokullar arası resim yarışmasında birinci olan Esma Sueda Çınar (FSM İlkokulu), ikinci olan Eslem Çakan (İnönü İlkokulu) ve Zeynep Naz Ulusoy (Mehmet Akif Ersoy İlkokulu) ödüllerini Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam’dan aldı.

 

Ortaokullar arası şiir yarışmasında birinci olan Mihrican Filizfidanoğlu (Karasu İmam Hatip Ortaokulu), ikinci olan Hamza Günaydın (Gazi Ortaokulu) ve üçüncü olan Elif Keskin (Kızılcık Ortaokulu) ödüllerini Karasu Cumhuriyet Savcısı Hayrullah Şahin’den aldı. Ödül töreninin ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları sona erdi.

 

Karasu'da 23 Nisan Kutlamaları [Foto Galeri 1] için tıklayın

Karasu'da 23 Nisan Kutlamaları [Foto Galeri 2] için tıklayın

Karasu'da 23 Nisan Kutlamaları [Foto Galeri 3] için tıklayın

Karasu'da 23 Nisan Kutlamaları [Foto Galeri 4] için tıklayın

Karasu'da 23 Nisan Kutlamaları [Foto Galeri 5] için tıklayın

Karasu'da 23 Nisan Kutlamaları [Foto Galeri 6] için tıklayın