Karasu Halk Eğitimi Merkezi (HEM) yılsonu sergilerinin üçüncüsü Subatağı Mahallesi’nde yapıldı. En son 25 sene önce mahallede bir kurs açıldığı öğrenilirken, uzun yıllar sonra yeniden açılan kursun sergisine mahalle sakinlerinin de ilgisi oldukça yoğun oldu. Subatağı İlkokulu binasında gerçekleştirilen yılsonu sergisinde, Karasu HEM Usta Öğreticisi İnci Öksüz ve 12 kursiyer bayan tarafından hazırlanan el emeği ürünler sergilendi.

 

Karasu HEM Müdürü Ferhat Tekeli’nin açılış konuşmasının ardından kursiyerlere kurs bitirme belgeleri verildi. Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam, Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Dursun, Şube Müdürü Fikret Güldemir, Karasu HEM Müdürü Ferhat Tekeli, Limandere İlkokulu Müdürü Ahmet Dursun, Karasu HEM Müdür Yardımcısı Serkan Çabuk, Subatağı Mahallesi Muhtarı Şaban Tutuş ve Yassıgeçit Mahallesi Muhtarı Türker Tetik, kursiyerlere kurs bitirme belgelerini takdim etti.

 

FOTO GALERİ İÇİN buraya TIKLAYINIZ

 

Belge töreninin ardından, serginin açılışını birlikte gerçekleştiren protokol üyeleri, kurs öğretmeni İnce Öksüz rehberliğinde sergiyi gezdi. 7 aylık bir çalışmanın eseri olan çeyiz, nevresim ve ev mefruşatı ürünlerini tek tek inceleyen davetliler ve mahalle sakinlerinin ilgisi gözlerden kaçmadı. Sergi sonrası davetlilere yiyecek ve içecek ikramında bulunuldu.