-

Karasu Halk Eğitimi Merkezi (HEM) kursiyerleri tarafından, Hayat Boyu Öğrenme etkinlikleri kapsamında, yaklaşık 800 kursiyerin el emeği göz nuru ile hazırladığı ürünler, geçtiğimiz hafta görücüye çıktı. Etkinliğe Karasu protokolünden birçok isim katıldı.

Serginin açılış kurdelesini Karasu Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Karakaş, HEM Müdürü Said Özkan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Taşkıran, İlçe Müftüsü Bektaş Günay ve kurum amirleri tarafından kesildi.

Yıl boyunca yaklaşık 65 kursta 800 kursiyer tarafından hazırlanan el emeği ürünler sergide halkın beğenisine sunuldu. Sergide, resim, tezhip, seramik, çini ve cam eserleri gibi birçok ürünler yer aldı.

ÖNEMLİ İŞLEVLERİ OLAN KURUMLARDAN

Karasu Atatürk Bulvarı’nda düzenlenen etkinliğin açılış konuşması, HEM Müdürü Sait Özkan tarafından yapıldı. Yaklaşık 65 kursta 800 kursiyer tarafından hazırlanan ürünlerin önemine değinen Özkan, “ Hayat Boyu Öğrenme haftası kapsamında yapılan faaliyetlerle öğrencilerimizin akademik başarılarına katkı sunmak, ekonomiye katkıda bulunmak, istihdamı geliştirmek ve HEM faaliyetleri kurslarının görünürlüğünü arttırmak amacı ile bu faaliyetlerimizi 1 - 7 Haziran tarihleri arasında ve bugün final sergi etkinliğimizle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz koordinesinde, Halk Eğitim Müdürlüğü olarak, planlanan etkinliği bugün itibari ile bitiriyoruz” şeklinde konuştu.

“Amacımız Halk Eğitim Merkezinin, ilçemizdeki kurumsal görünürlüğünü arttırmak, kurs ve kursiyer sayını arttırmak, kursiyerlerimizin mesleki ve bireysel anlamda kültürel gelişimlerini sağlamak” diyen Said Özkan, katılım sağlayanlara teşekkürlerini iletti.

Etkinlik kapsamında konuşma yapan bir diğer isim, Şube Müdürü Mehmet Taşkıran oldu. Konuşmasında HEM’in gerçekleştirdiği kurslarla yediden yetmişe topluma faydasına değinen Taşkıran, “Halk Eğitimler; özellikle bilinmesi gereken yönüyle okumadan yazmaya, yabancılara Türkçe öğretimine, bilişimden, tarım alanına kadar çok çeşitli alanlarda halkımıza hizmet eden, toplumda önemli işlevleri olan kurumlardandır” ifadelerini kullandı.

Bu haber KarasuHaberleri.com’un özgün haber içeriğidir. Haber metni veya haber görselini başka bir kaynakta görürseniz çalınmış demektir. Bu tür kopyala yapıştır kaynaklara itibar etmeyiniz. Emek hırsızlığına göz yummayınız.