Limandere Cumhuriyet Ortaokulu tarafından düzenlenen 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Görsel Sanatlar Sergisi, Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam, Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Dursun, şube müdürleri, okul müdürleri ve çok sayıda davetlinin katılımıyla 24 Mayıs Çarşamba günü gerçekleştirildi.

 

Limandere Mahallesi sakinleri ve Karasu’dan sergiyi ziyarete gelen davetliler, çalışmaları dikkatle inceledi. Sergi açılışında öğrenciler tarafından oynanan zeybek gösterisi de büyük alkış aldı. Cumhuriyet Ortaokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni İsmail Uygur, açılışta yaptığı konuşmada, “Serginin oluşmasında her türlü desteği bizden esirgemeyen okul müdürümüz Gökhan Kocabuğa’ya, müdür yardımcımız Kenan Gürgün’e, değerli öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve büyük emekleri olan egzersiz grubuna teşekkür ederim” dedi.

 

Uygur, bir yıl boyunca yapılan çalışmalar arasında bir çok teknik kullanıldığını ifade ederek 200’den fazla çalışmanın hazırlandığını belirtti. Sanat eğitiminin amacını da anlatan Uygur, “Gözlem yaparak, çevresinde olup bitenlere duyarlı, farkındalık bilinci gelişmiş, hayal gücü yüksek, düşüne ve özgün eserler üreten, buluş yeteneği gelişmiş bireyler yetiştirmek en büyük hedefimizdir” şeklinde konuştu.