-

EN SEVDİĞİ BİTKİYİ, HİKAYE KAHRAMANI YAPTI (izle):

...

Karasu’da yaşayan Canan Ova, çocukluğundan beri ayrı bir ilgi duyduğunu belirttiği karahindiba bitkisini bir hikaye kahramanına çevirerek kitaplaştırdı. Anaokulu ve ilkokulu öğrencilerine yönelik bir hikaye kitabı da bastıran Ova, karahindibayı çocuklara öğretmeyi ve faydalarına dikkat çekmeyi amaçladığını belirtti.

“Kendi çocuğum dan sonra, diğer çocuklar için de bir şey yapmak istedim. Çocukların muhteşem hayal dünyaları var. O dünyada benim de küçük bir payım olsun istedim” diyen Canan Ova, “Bunu da en iyi kitapla yapabileceğimi düşündüm. Bu masal kitabıyla da hayal dünyalarını zenginleştirmeyi amaçladım” şeklinde konuştu.

ÇOCUĞUM DA İLGİ DUYUYOR

Ova, “Karahindiba, çocukluğumdan beri sevdiğim bir bitki. Her sene karahindiba peşine düşer ve toplardım, hayaller kurardım. Kendi çocuğumun da doğayı sevdiğini fark ettim. Onun da benim gibi karahindibaya özel bir ilgi duyduğunu fark ettim” ifadelerini kullandı.

“Öyküsü uzun süre oldu ama bir aylık süre içerisinde hikayeleştirdim” şeklinde konuşan Ova, “Amacım çocuklara bir şey katmaktı. Onların kalbine ve hayal dünyasına dokunabilmekti. Gördüğüm ilgiyle de başardığımı düşünüyorum” dedi.

Karasu Zübeyde Hanım Anaokulu tarafından konuk edilen Yazar Canan Ova, öğrencilere Karahindiba isimli hikaye kitabını okudu. Kitap, öğrenciler tarafından ilgiyle dinlendi. Etkinlik sonunda Ova, öğrencilere tek tek imzaladığı kitapları takdim etti.