KarasuHaberleri.com & Karasu Cihan Haber
Nevtan Angün'ün haberi

 

Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen Şarkılarla Şiirlerle Biz dinletisi Cuma günü konferans salonunda türkü ve şiir severleri ağırladı. Okul eğitimcileri ve öğrenciler tarafından sahneye konulan programa, ilçe dışından da katılım gösterilerek destek verildi. Okul öğretmenlerinden Adem Kotaman’ın sunumu ile renklenen programda; bağlamada Mehmet Sadullah Sarıca, bas gitarda Berkay Uzunhelvacılar, bağlama ve ritimde Evrim Dilek, ritimde Mehmet Yıldız, kavalda Erdem Eroğlu, kabak kemanede Uğur Aydoğdu, gitarda Emrah Kaya, perküsyon ve efektlerde ise Derya Deveci görev aldı. Orkestraya Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan koro eşlik etti. Koronun şefliğini ise okulun matematik öğretmeni Yıldız Kulaç yaptı.

 

Öğrenciler alkış topladı

 

Koronun birbirinden güzel türküleriyle şenlenen programda okulun 9.sınıf öğrencisi Semanur Keleş, Etme isimli şiiri seslendirdi. Ardından 11.sınıf öğrencilerinden Pınar Kaya, Akşam Olur Karanlığa Kalırsın türküsünü seslendirdi. Okul Müdürü Canan Başaran’ın kendi yazdığı şiir ve şiire türküsüyle eşlik eden Müdür Yardımcısı Ayşe Er, davetlilerden büyük alkış aldı. Okulun 12.sınıf öğrencilerinden Hatice Kaşıkçı’nın bağlamasıyla eşlik ettiği türkü, dinleyenlerin beğenisini topladı. 9.sınıf öğrencilerinden Nilay Erdem, Karlı Bir Gece Bir Dostu Uyandırmak şiirinin başarıyla seslendirdi. Narin Niğdelioğlu’nun seslendirdiği Deniz Üstü Köpürür türküsü dinleyenlerden tam not aldı.

 

Muhteşem final

 

Türkünün ardından, ilk şiir kitabı olan Deli Kadının Papatya Satırları’ın yazarı, Karasulu genç şair Aybüke Yıldız sahne aldı ve bir şiirini seslendirdi. Sadullah Sarıca’nın bağlama eşliğindeki türküsü ve Adem Kotaman’ın şiir düeti ise büyük beğeni topladı. Derya Deveci, Mehribanım isimli Azeri türkü ile kulaklara hitap etti. 9.sınıf öğrencisi Melek Aydoğdu’nun Bugün Pazar şiiri ilgiyle dinlenirken okulun özel eğitim sınıfı öğrencilerinin de içerisinde bulunduğu halk oyunları ekibi tarafından sahneye sunulan gösteri büyük alkış aldı. Muhteşem gece, koronun hareketli potpurisi ve halk oyunları ekibinin danslarıyla son buldu.

 

Nitelikli okul örneği

 

Program sonunda Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, çiçek takdimi öncesi yaptığı konuşmada, “İlçemizde nitelikli okul yok diye üzülmeyelim, Karasu’nun en yetenekli, en nitelikli okullarından birinin Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olduğunu bu programla görmüş olduk” diyerek memnuniyetini dile getirdi. Mercan, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Karakaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, AK Parti İlçe Başkanı Hasan Yavuzyiğit ve Suna Atalay Mercan, programda emeği geçenlere çiçek takdim etti.