Renkli bir başlangıç

 

Okul duvarlarını çizgi film ve hayali kahramanların figürleriyle renklendiren projelere imza atan Nil Karakaya, ikinci projesinde İnönü İlkokulu duvarlarına hayat verdi. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Görsel Sanatlar Fakültesi öğrencileri ile birlikte okul duvarlarına fırçalarıyla hayat veren ve bu çizimleri renklendiren Karakaya, başarılı öğrencilerle birlikte okulun yeni eğitim sezonunda bambaşka bir başlangıç yapması için çalıştıklarını dile getirdi.

 

Kalıcı bir eser bıraktılar

 

Çalışmayı değerlendiren Okul Müdürü Salim Uğurlu, “Okulumuzun duvarlarını, öğrencilerimiz tarafından ilgi çekecek karakterlerle süsleyeceklerini söyleyen Nil Karakaya’nın projesi son derece başarılı ve anlamlı bir proje. Okulumuzun renklenmesini ve öğrencilerimizin okula daha severek gelmesini sağlamak için böyle bir projeye ihtiyacımız vardı. Üniversite öğrencileriyle birlikte kalıcı bir eser bırakacaklar. Böylesine eğitim gönüllüsü insanların olduğunu da öğrencilerimize anlatacağız. Kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

Fırçalarıyla hayat verdiler

 

Proje sorumlusu Nil Karakaya ise, “Okula yeni başlayan miniklerimizim, okulu daha çok sevebilmeleri için başlattığımız projenin ikincisinde İnönü İlkokulu duvarlarını renklendirdik. Özel eğitim öğrencilerinin de ilgisini çekecek figürlere ve çizimlere yer verdik. Bizlere maddi manevi destek veren başta Belediye Başkanımız Mehmet İspiroğlu’na, tüm sponsorlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Projede görev alan öğrenci Emir Yasin Yağmurcan ise “Yaklaşık bir ay önce Nil Karakaya tarafından bu teklif bize geldi. Ben ve arkadaşlarım, bu teklifi hiç düşünmeden kabul ettik. Küçük kardeşlerimiz için bir çalışma yapacağız. Özel eğitim sınıfı öğrencileri de bu çalışmanın içinde olacak. Güzel bir eser ortaya koymak için heyecanla çalışacağız” ifadelerini kullandı. Yaklaşık üç gün süren çizim ve renklendirme sonrası okul duvarları adeta birer tuvale dönüştü.

 

NİL KARAKAYA'NIN İLK PROJESİ: Haberi okumak için buraya tıklayın

 

HABERE AİT VİDEO AŞAĞIDA: