-

Karasulu edebiyatseverler, Adapazarı Çark Caddesi’nde bulunan Köfteci İsmail salonunda buluştu. Karasu Yazarlık Atölyesi’nde 15 günlük süreci tamamlayan yetişkinler grubu, bağlarını koparmayıp atölyenin ardından ilk kez bir araya geldi.

Yeni oluşum içerisinde olan edebiyatçılar, gruplarına İpsiz Edebiyat adını verdi ve aynı isimle eserlerinin yer aldığı ilk ortak kitaplarını da çıkardı. Edebiyatçılar; edebiyat matinesinde küçürek öykü, portre, deneme, şiir, araştırma yazısı ve hikaye gibi türlerin yer aldığı kitaptan kendi eserlerini seslendirdi.

Portre Yazarı Fahri Tuna ve Küçürek Öykü Yazarı Arzu Özdemir’in organize ettiği buluşmada İpsiz Edebiyat Topluluğu’na yeni katılan isimler de yer aldı.

Edebiyat matinesinde Arzu Özdemir, Fahri Tuna, Filiz Demirkan Ekşi, Hüseyin Yılmaz, İbrahim Gürel, Oğuzhan Kır, Serap Yalçıner, Sıla Özgen, Sibel Coşkun ve Arzu Özdemir’in kızı Zeynep Kaplan iştirak etti. Edebiyatçıların ilk heyecanına aile ve yakınları da ortak oldu.

Etkinliğin sonunda yazarların eserlerinden oluşan seçki kitapları imzalanırken Tülay ve Hüseyin Yılmaz'ın seslendirdiği türküler ilgiyle dinlendi. İkinci matinenin Karasu’da Nisan ayında yapılacağı öğrenildi.