11, 12 ve 13 Ağustos tarihlerinde özel bir organizasyon firması tarafından gerçekleştirilecek olan üç büyük konser ile başlayacak olan Karasu festival haftası, Karasu Belediyesi’nin 12 – 20 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştireceği bir büyük konser ve çeşitli organizasyonlar ile zirveye ulaşacak. Geçtiğimiz yıllarda büyük ilgi gören ve ilçeye çok sayıda ziyaretçinin gelmesini sağlayan festival etkinliklerinin, bu yıl da renkli görüntülere sahne olması bekleniyor. Son zamanlarda eleştiri konusu olan güvenlik önlemlerinin de en üst seviyeye çıkartılacağı, emniyet ve zabıta ekiplerinin festival boyunca neredeyse 24 saat görev yapacağı öğrenildi.

 

Karasu’da festivalin ilk günü Selçuk Balcı konseri ile başlayacak. Deniz Terzioğlu tarafından düzenlenen ve Karasu Sahil Park'ta 3 gün süreyle gerçekleştirilecek festival kapsamında 11 Ağustos'ta Karadeniz müziğinin sevilen ismi Selçuk Balcı ve DJ Gülşah Ünlü sahne alacak. Festivalin devamında ise 12 Ağustos'ta popüler müziğin güçlü sesi Tuğba Yurt ve DJ Mert Hakan sahne alacak. Festivalin son günü 13 Ağustos'ta genç şarkıcı Aleyna Tilki, DJ Ece Ekrem ve Oflu Kadir Karasulular’la buluşacak.

 

Organizatör Deniz Terzioğlu açıklamasının sonunda “Festival hazırlıklarımızda bizlere destek veren, desteklerini bizlerden esirgemeyen Karasu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne, sanatçıların konaklama ve hazırlık yapacakları yeri karşılayan Vizyon Otel - Hüseyin Yavuzyiğit'e, Zat-ı Şahane Cafe - Edem Parıldı'ya, Köşem Lokantası’na, Arslan İnşaat - Altan Arslan'a, İstanbul Kivi Ajans’a, NumberOne TV'ye, Radyo Spot’a ve İstanbul'un Sesi’ne teşekkür ederim” dedi.

 

Festivalin diğer ayağını ise Karasu Belediyesi etkinlikleri oluşturacak. Geçmiş yıllarda büyük ses getiren Karasu Kültür Turizm ve Fındık Festivali 12 – 20 Ağustos tarihleri arasında çeşitli organizasyonlar ile gerçekleştirilecek. İlk olarak, 12 – 13 Ağustos tarihlerinde çok sayıda sporsever tarafından merakla beklenen TFF Plaj Futbolu Karasu Etabı ile seyrine doyulmayacak müsabakalar Karasu sahilinde oynanacak. Plaj futbolu müsabakaları iki gün süreyle akşam 18:00’da başlayacak. 16 Ağustos Çarşamba günü saat 14:00’da bir bilgilendirme sempozyumu düzenlenecek ve aynı gün saat 17:00’da Tuzla Saklıbahçe'de Mersin Balığı Festivali ile geleneksel Mersin balıklarının suya bırakılması etkinliği yapılacak.

 

18 Ağustos Cuma günü, saat 20:30’da Resul Dindar ve sürpriz sanatçılar Karasu sahilinde düzenlenecek halk konseri ile sahne alacak. 19 – 20 Ağustos saat 20:30’da ise Vakt-i Şiir Akşamları ile şiir severler için unutulmaz bir gece sunulacak. İki büyük organizasyon boyunca, sahilde çeşitli stantlar kurulacak ve ziyaretçilerin gönüllerince alışveriş yapmaları için festival stantları hizmet verecek. Halkın huzurunu bozacak herhangi bir olayın yaşanmaması için sivil ve resmi ekipler, festival haftası boyunca olağan üstü önlem alarak, eksiksiz şekilde denetimleri sürdürecek. Geriye ise Karasu halkının ve tatilcilerinin doyasıya eğlenmesi kalacak.

 

İŞTE GÜN GÜN KARASU FESTİVAL PROGRAMI:

 

Karasu Yaz Festivali (ATK Organizasyon):

11 Ağustos Cuma – Selçuk Balcı konseri, DJ Gülşah Ünlü eşliğinde / Karasu Sahil Park - TIKLAYIN

12 Ağustos Cumartesi – Tuğba Yurt konseri, DJ Met Hakan eşliğinde / Karasu Sahil Park - TIKLAYIN

13 Ağustos Pazar –  Aleyna Tilki konseri, DJ Ece Ekren eşliğinde ve Oflu Kadir / Karasu Sahil Park - TIKLAYIN

Etkinlikler, saat 12:00 ve 01:00 arası yapılacak.

 

 

Karasu Kültür Turizm ve Fındık Festivali (Karasu Belediyesi):

12 Ağustos Cumartesi / saat 18:00 – TFF Plaj Futbolu Karasu etabı müsabakaları - TIKLAYIN

13 Ağustos Pazar / saat 18:00 – TFF Plaj Futbolu Karasu etabı müsabakaları - TIKLAYIN

16 Ağustos Çarşamba / saat 14:00 – Karasu Belediyesi bilgilendirme sempozyumu - TIKLAYIN

16 Ağustos Çarşamba / saat 17:00 – Mersin Balığı Festivali / Tuzla - TIKLAYIN

18 Ağustos Cuma / saat 20:30 – Resul Dindar halk konseri / Karasu Sahil Park - TIKLAYIN

19 Ağustos Cumartesi / saat 20:30 – Vakt-i Şiir Akşamları / Karasu Sahil Park anfi tiyatrosu

20 Ağustos Pazar / saat 20:30 – Vakt-i Şiir Akşamları / Karasu Sahil Park anfi tiyatrosu