Karasu Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi (ŞÜİAAL) 10sınıf öğrencisi Mürya Yılmaz, ilk romanı olan “Hayali Değilim” isimli eserini, Karasu Kaymakamı Aziz Mercan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan’a takdim etti. Mercan ve Turhan’a ziyareti sırasında genç yazara, kendisine ilk destekleri veren Kuyumcullu Şehit İsmail Hakkı Yılmaz İlk ve Ortaokulu Müdürü İlhan Garip, okulun Türkçe Öğretmeni Adem Şenkılınç ve İngilizce Öğretmeni Emine Kaçmaz Polat ile ŞÜİAAL Müdürü İsmail Hakkı Güven de eşlik etti. Yazmaya henüz 7.sınıftayken başlayan ve bugün 10.sınıf öğrencisi olan Müyra Yılmaz, Hayali Değilim isimli kitabını tanıttı ve Mercan ile Turhan’a imzalayarak hediye etti.

 

Çocukluğum etken oldu

 

Roman yazmaya başlama sürecini anlatan genç yazar Mürya Yılmaz “Roman yazmaya aslında 5.sınıfa geçtiğimde başlamıştım. Beni yazmaya sürükleyen etkenler, sevgi dolu etkenler değildi. Çocukken yalnız ve hassas bir çocuktum. Arkadaşım yoktu. İçe kapanıktım ve kendimi gösterecek tek yolum yazmaktı. Yazdığımdan kimsenin haberi yoktu. Sınıf arkadaşlarım ve eğitimci büyüklerim bana destek oldu. Bu destekle birlikte 7.sınıfta bu romanımı kaleme almaya başladım. Bana destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

Mercan’a hediye etti

 

İlk eserinin konusu hakkında da bilgi veren Yılmaz, “Kitabımın konusu, iki boyutta yaşayan bir kızın hikayesi. Birinci kitapta dünyada yaşananlardan bahsediliyor. Kızın ikinci boyuta gidişinin nedenlerini inceliyorum. İkinci kitapta ise ikinci boyuta geçeceğim. Karakterlerin hepsi günlük hayatta olan kişiler. Ama benim için özel kişiler. Romanı yazdığım süre boyunca adeta o karakterlerle birlikte varlarmış gibi yaşadım” şeklinde konuştu. Ziyaretten ve romanın hediye edilmesinden memnun olduğunu belirten Karasu Kaymakamı Aziz Mercan ise, “İlçemizin genç yazarı Mürya Yılmaz’ı bu güzel eseri ortaya koyduğu için tebrik ediyorum. Okumak ve en önemlisi duyguları kelimelere dökmek, yazmak önemli bir meziyet. Gençlerimizin kendisini bu şekilde geliştirmesini diliyorum. Okumanın ve yazmanın karşılığını 300 sayfalık bu roman ile görmüş oluyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Meyvelerimizi topladık

 

Mürya’nın bu başarısının da tüm ilçe gençlerimize teşvik edici bir adım olmasını temenni ediyorum . İkinci eser çalışmalarının da devam ettiğini öğrendim. Devamının gelmesini diliyorum” diyen Mercan, sözlerini “İlçemiz gençlerinin de bu yazar kardeşimizin kitabını okumasını tavsiye ediyorum” ifadeleriyle tamamladı. Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nü de ziyarete den Yılmaz, Çetin Turhan’a da bir kitap hediye etti. “Eğitimciler açısından en mutlu gün, çocuklarda çiçeklerin açtığını görmektir. Mürya ile ekilen tohumların nasıl açtığını gördük. Tam da yapmak istediğimiz buydu. Yavrularımızın içlerinde olan baskın karakteri ve eğilimleri böyle yararlı şekilde çıkartmaktı. Biz, çalışmalarımızın meyvelerini böyle toplatabiliyoruz. İleride kendisinin çok başarılı çalışmalara imza atacağını inanıyorum” diyen Turhan, “Onun açtığı bu kapıdan daha çok gencimizin geçeceğine inanıyorum” şeklinde konuştu. Genç yazar Yılmaz, ziyareti takip eden basın mensuplarına da birer kitap imzalayarak hediye etmeyi ihmal etmedi.

HABER: Nevtan Angün  /  FOTOĞRAFLAR: Esra Angün