-

KARGENÇ (Karasu Gençlik, Sanat ve Spor Kulübü Derneği), Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen Erasmus+ Kapasite Geliştime programı kapsamında proje koordinatörü olarak Güney Amerika’da görev aldı.

Kıtalararası proje olan ‘Gezegenimiz İçin Küçük Dokunuşlar (Small Touches For Our Planet)’ projesinin Türkiye’den desteklenen tek proje olduğuna dikkat çeken KARGENÇ Kulübü Derneği Başkanı Ersel Aydın, “Proje kapsamında Türkiye, Yunanistan, Uruguay, Togo ve Hindistan’dan ortaklar ile lise çağı gençlere yönelik iklim değişikliği eğitim modülü geliştirilecek. Okullarda sıfır atık politikasının yaygınlaştığı günlerde eğitim modülü önemli bir kaynak olacak” dedi.

“Proje kapsamında geliştirilecek modülün eğitimi için beş ortak ülke, Uruguay’ın Montevideo şehrinde bir araya geldi” diyen ve beş farklı başlık altında incelenen iklim değişikliği modüllerinin gençlere uygun faaliyetlere entegre edilerek test edildiğini söyleyen Ersel Aydın, çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:

KARASU’DAN DA KATILIM

“Modülün uygulamasının yapılacağı Togo’daki Gençlik Değişiminin planlanmasının da yapıldığı eğitim kursu toplam 1 hafta sürdü. Kargenc Kulübü takımı aktarma şehri olan Arjantin’in Buenos Aires şehrini de keşfetme şansı yakaladı.

Güney Amerika’nın en gözde şehirlerinden olan Buenos Aires derneğimizin bir sonraki çalışması için de ilham kaynağı oldu. Projenin üçüncü toplantısı Togo’da gençlik değişimi, Karasu’dan gençlerin katılımıyla, dördüncü toplantısı Hindistan’da seminer ve son toplantısı Karasu’da final konferansı şeklindedir.