20 Mayıs Cumartesi akşamı Karasu Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen şiir dinletisi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programın sunumunu, programın hazırlanmasında öncülük eden Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Zehra Sonkur yaptı. Programda, okul öğrencileri birbirinden duygu yüklü şiirler ve türküleri seslendirdi. Şiir dinletisinin sonunda sahneye çıkan Karasu Halk Eğitimi Merkezi Serenti horon ekibi, Mehmet Yavuz’un kemençesi eşliğinde muhteşem bir gösteri sundu.

 

İlk olarak sahne alan okul öğrencilerinden Beytullah Taş, Arif Nihat Asya’nın ‘Dua’ şiirini, Dursun Ali Erzincanlı’nın ‘Ben Böyle Olmamalıydım’ adlı şiirini ve Atilla İlhan’ın ‘Ben Sana Mecburum’ şiirini okudu. İremgül Yıldırım, Ahmet Hamdi Tanpınar’ın ‘Bir Adım Kalmalı Geriye’ şiirini seslendirdi. Muharrem Asan, Cahit Sıtkı Tarancı’nın ‘Desem ki’ adlı şiiri okudu. Rabia Bekmezci ve Özlemnur Özmert’in, Aziz Nesin’den ‘Bir Kadını Ağlatmak’ isimli şiirini düet halinde okuması büyük alkış aldı. Yavuz Selim Bulut, Necip Fazıl Kısakürek’ten ‘Sakarya Türküsü’ isimli şiiri ve ‘Utansın’ şiirini seslendirirken, Nisanur Eminoğlu, ‘Saçlarını Zindan Zindan Sal Bugün’ şiiri beğeni topladı.

 

Selvi Aşık’ın Serdar Tuncer’den ‘Sır ve Hızır’ isimli şiiri ilgiyle dinendi. Nisanur Eminoğlu’nun ‘Nayino’ türküsünü seslendirmesi dinleyenleri keyiflendirdi. Rabia Bekmezci, Can Yücel’in ‘Anladım’ şiirini seslendirdi. Nisa Hıraç, Atilla İlhan’ın ‘Üçüncü Şahsın Şiiri’ni okudu. Özlemnur Özmert, Ahmet Selçuk İlkan’ın ‘Seni Arıyorum’ şiirini başarıyla seslendirirken Bilgehan Karabulut’un İclal Aydın’dan ‘Uçak Babama Selam Söyle’ şiirini okuması salondaki bazı dinleyicilerin gözyaşlarını tutamamasına neden oldu. Zeynel Kuşoğlu, Orhan Veli’nin ‘Anlatamıyorum’ şiiri de beğeniyle dinlendi.

 

 

Gecenin en çok beğenilen türkülerini ise Pınar Akça ve Bilgehan Karabulut seslendirdi. İki öğrencinin duygusal ve hareketli türküleri, davetliler tarafından beğeniyle dinlendi ve büyük alkış aldı. Pınar Akça, ‘Hey Gidi Karadeniz’, ‘Allahım Al Canımı’, ‘Fera İmera’, ‘Vazgeçtim’ ve ‘Hemşin Yaylaları’ türkülerini okudu. Bilgehan Karabulut ise ‘Ander Sevdaluk’, ‘Gesi Bağları’ ve ‘Şelale’ türkülerini seslendirdi, Bilgehan Karabulut’un Nisanur Eminoğlu ile ‘Kale’ türküsünü düet olarak okuması da beğenildi.

 

Şiir ve türkülerin okunmasının ardından sahneye gelen Karasu Halk Eğitimi Merkezi Serenti horon ekibi, Mehmet Yavuz’un kemençesi eşliğinde muhteşem bir gösteri sundu. Gösterilerin tamamlanmasının ardından Okul Müdürü Ali Salim, Türk Dili Edebiyatı Öğretmeni ve programın hazırlayıcısı Zehra Sonkur’a çiçek takdim etti. Salim, “Bu muhteşem programı hazırlayan Hocamıza ve değerli öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Çok çalıştılar ve ortaya böyle güzel bir eser çıktı. Kendilerini tebrik ediyor, siz değerli davetlilere de bizleri bu gece yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum” dedi.