-

Karasu Kaymakamlığı öncülüğünde Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde, Türkiye Yazarlar Birliği Sakarya Şubesi Başkanı ve Portre Yazarı Fahri Tuna ile Küçürek Öykü’nün tanınan yazarlarından eğitimci Arzu Özdemir tarafından eğitimin verildiği Yazarlık Atölyesi’nin bu haftaki konuğu Halk Şairi Ömer Emecan oldu.

Sakarya ve Türkiye’yi uluslararası boyutta temsil eden Kocaalili şair Ömer Emecan, lise öğrencileri ve yetişkinlerin bulunduğu iki grupta düzenlenen söyleşide şairlik serüvenini anlattı ve yazar adaylarına önemli mesajlar verdi.

Türk hece şiirinin usta kalemlerinden olan Ömer Emecan, şiir severler ile bir arada bulunmaktan mutluluk duyarak programların düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Şiirin çok önemli bir kavram olduğunu ifade eden şair Emecan, “Şiir bir damla su gibidir. İçine okyanusların sıkıştırıldığı bu bir damla suyun açılımında karşınıza okyanusların çıktığını görürsünüz. Şair ise, o bir damla suyun içine okyanusları sığdıran kişidir” şeklinde konuştu.

KARASU’DAKİ DİNLEME KÜLTÜRÜNÜ ÇOK BEĞENDİM

Dünyanın önemli komutan ve devlet adamlarının şiir gibi ya da şiir okuyarak toplumları etkilediğini de ifade eden Emecan, “Milletlerin hayatında en önemli kavramlardan birisi, kültürdür. Türk milletinin en büyük ortak noktası ninnilerdir. Bu sebepten de olsa gerek, milletimiz çobanından devlet reisine kadar şair” dedi.

Her şiirin, rengi ve kokusuyla ayrı bir yayla çiçeği olduğunu da dile getiren Emecan, “İç huzuru için gönül yaylalarımızı çiçeklerle süslemeliyiz, yoksa mekân olarak boyasız, badanasız, estetik ve zarafetten uzak evlerde yaşamaktan kurtulamayız. Karasu’daki dinleme kültürünü çok beğendim. Yazar adaylarımızın ilgi ve alakalarından ötürü teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Portre Yazarı Fahri Tuna, Küçürek Öykü Yazarı Arzu Özdemir ve yazar adayları Şair Emecan’a katılımlarından ötürü teşekkürlerini iletti. Emecan, programın sonunda yazar adayları için Leylican isimli kitabını imzaladı.