-

Karasu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Sakarya Yazarlar ve Şairler Derneği’nin (SAYBİR) düzenlediği Vakti Şiir Akşamları etkinliği, şiirin yurt çapındaki ustalarını ve türkü severleri bir araya getirdi. Hem şairleri görme hem de onları yurt çapında tanınır hale getiren şiirlerini dinleme fırsatı bulan Karasu halkı eğlenceli ve duygu dolu anlar yaşadı.

Bu yıl 4.sü gerçekleştirilen Karasu Vakt-i Şiir Akşamların’a AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, Sahil Güvenlik Karakol Komutanı SG Gv. Asb. Kd. Çvş. Yasin Ölüç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, AK Parti Karasu İlçe Başkanı Hasan Yavuzyiğit, MHP Karasu İlçe Başkanı Münir Ali Kara, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Karakaş, Belediye Meclis Üyeleri, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cihan Emre, Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Hakkı Topaloğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı İshak Sarı, “Bizler Karasu Belediyesi olarak sanatın her dalına önem vermeye gayret gösteriyoruz. Dönem içerisinde kültür ve sanat etkinlikleri alanında birçok program gerçekleştirdik. Bugünde, şiir ve halk müziği adına eğlenceli dakikalar yaşayacağımız düşüncesindeyim. Önümüzdeki yıllarda da bu ve buna benzer etkinliklere ağırlık vereceğimizin altını çiziyor ve tüm halkımıza hayırlı akşamlar diliyorum” dedi.

Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı Halil Müftüoğlu ise, “Derneğimiz, Edebiyatın her dalında emek veren, edebiyata sevdalı kişi ve kurumlarca birçok etkinlik yapmayı kararlaştırmıştır. Bu bağlamda, bu akşam burada sizlerle beraberiz. Şairler ve ozanlar her zaman toplumumuzun dili-kulağı olmuşlardır. Unutmayalım ki şiir, duygu ve düşüncenin edebiyat haddesinde haddelenmiş halidir. Şiir, darası alınmış sözdür. Şiir, şairin özü, vücudu edebiyatın gözüdür diyerek sözlerime nokta koymak istiyorum. Bu akşam burada olmamıza vesile olan başta Karasu Belediye Başkanımız Sayın İshak Sarı olmak üzere tüm protokolümüze teşekkür ediyorum” dedi.

Halil Müftüoğlu, Hülya Bilgin Çolakoğlu, Mustafa Engin Karatay, Gül Ay, Aydın Yüksel, Seher Aksoy, Akın Bayraktar, Selma Meriç, Erdal Ebem, Ali İnan, Mustafa Delibaş, Nergiz Süslü, Ersin Çetin Yılmaz, Güler Bayraktar, Rıza Çolakoğlu, Birgün Tekin, İbrahim Kazım Birlikay, Cansu Nar, Metin Yılmaz Poyraz, Ayşe Paslanmaz, Ayhan Akgül, Serpil Başer, Kadir Orakçı, Şeniz Akşahiner, Erdal Dursun, Yasmin, Erol İkisivri, Ali Çolakoğlu, Ozan Nizami Taner Karataş, Orhan Özkan, Ömer Emecan, Engin Gök, Gündüz Şutanrıkulu, Gürhan İnce, Eyüp Cüce, Zeki Akalın’ın okudukları eserler ve şiirler izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Program sonunda Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, Sakarya Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı Halil Müftüoğlu’na dernekleri adına plaket takdim etti ve program sonunda anı fotoğrafları çekilerek Vakt-i Şiir Akşamları’nın 4.sü tamamlanmış oldu.