Bu yıl beşinci sergi olan Yenimahalle sergisi ile Karasu Halk Eğitimi Merkezi’nin yılsonu mahalle sergileri tamamlandı. 22 Mayıs’ta gerçekleştirilecek büyük sergi öncesi son mahalle sergisinde 12 kursiyer, 3 aylık kurs dönemlerini bitirdi ve çalışmalarını görücüye çıkarttı. Karasu HEM Usta Öğreticisi Gönül Biçen, Bayan giyim üzerine kursiyerlerimiz tarafından hazırlanan çalışmalar sergilendi. Ayrıca takı ve süse eli yatkın kursiyerlerimiz de bazı çalışmalarına yer verdi” dedi.

 

Karasu Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ferhat Tekeli, sergi açılışı öncesi bir konuşma yaparak yıl boyunca gerçekleştirilen faaliyetleri ve açılan kurslar hakkında ayrıntılı bilgi verdi. “Bu yıl 4.700 kursiyer, Halk Eğitimi Merkezi’nde eğitim görmüştür. Yabancı vatandaşlar için Türkçe kursları, küçükler için futbol, kick boks kursları açılmıştır. Önümüzdeki sene ise yüzme ve okçuluk kurslarının açılması planlanmaktadır” diyen Tekeli, 22 Mayıs Pazartesi günü gerçekleştirilecek büyük sergi için de davette bulundu. Tekeli’nin konuşmasının ardından kursiyerlere belgeleri takdim edildi.

 

FOTO GALERİ İÇİN buraya TIKLAYIN

 

Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam, Karasu Belediye Başkan Yardımcısı Savaş Sancaktar, Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Dursun, Yenimahalle Muhtarı Bünyamin Ceylan ve Yenimahalle Camii İmamı Bilal Kurt, kursiyerlere belgelerini verdi. Belge töreninin ardından davetliler sergiyi gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Programın sonunda, davetlilere kursiyerler ve mahalle sakinleri tarafından hazırlanan yiyecek ikramında bulunuldu.