-

MACARİSTAN ve LETONYALI MİSAFİRLER KARASU'DA (izle):

...

Kuzeyin Yıldızları Derneği koordinatörlüğünde hazırlanan Erasmus+ projesi kapsamında Macaristan ve Letonya’dan 28 kişilik kafile Karasu’ya geldi. Sekiz gün boyunca ilçe genelinde çeşitli etkinlikler gerçekleştirecek olan kafile, Karasu’nun doğal güzellikleriyle de iç içe olacak.

Kuzeyin Yıldızları Derneği Başkanı ve Avrupa Birliği Proje Koordinatörü İsmail Hakkı Yavuzyiğit, “Proje kapsamında başta Sakarya olmak üzere Türk mutfağı ile Türk kültürünü yabancı misafirlerimize yerinde yalatarak öğretmeyi hedefliyoruz” dedi.

Yabancı kafilenin Karasu’nun ve Karadeniz’in önemli geçim kaynakları olan fındık bahçelerine giderek fındık toplayacağını ve tarladan patates toplayacağını belirten Yavuzyiğit, “Topladıkları mahsulleri kendileri yemeğe dönüştürecekler. Karasu’nun doğal güzelliklerini gezecekler ve Karasu’nun köylerinde vatandaşlarla etkinlikler yapacaklar” diyerek proje hakkında bilgi verdi.

Macaristan grup lideri Hanna Stagl ve Letonya grup lideri Anna Olehnovich da tercüman aracılığıyla yaptığı konuşmada, “Türk insanı çok sıcak. Sakarya ve Karasu çok güzel ve yaşanabilir yerler. İnsanları çok misafirperver” diyerek bölgeye olan düşüncelerini ifade etti.