‘Acarlar Longozu Bir Doğa Senfonisi’ adlı projenin tamamlanmasıyla perşembe günü yapılan kokteyl açılışı ile hizmete sunuldu. Açılışa Karasu İlçe Kaymakamı Şafak Gürçam, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, Karasu Belediye Başkan Yardımcıları, Karasu İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Ahmet Tevfik Altunel, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı. Karasu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Personeli Ali Güz, proje ile ilgili açıklamada bulundu.

 

Acarlar Longozu’nun sınırları, bitki örtüsü ve barındırdığı canlılar hakkında bilgi de veren Ali Güz, “Proje kapsamında 550 metre uzunlu ve 2 metre genişliği olan suya dayanıklı ahşap ile yürüyüş yolu, seyir terası ve dinlenme alanları bulunan Longoz, 185 metre küp malzeme kullanımı ile hizmete sunuldu. Ayrıca, proje içinde yöresel ürün ve sergi satış stantları, bay ve bayan lavaboları, 2 bin metre kare genişliğinde otopark alanı yer alıyor. Bu proje için yoğun mesai harcayan Kaymakamımız Gürçam ve Başkanımız İspiroğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.

 

Güz’ün konuşmalarının ardından kürsüyü devralan Mehmet İspiroğlu, “Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’dan (DMKA) aldığımız hibe ile Karasu Kaymakamlığı ve Karasu Belediyesi’nin yaptığı proje tamamlandı. Yeni yüzü ile Acarlar Longozu’nu ziyaretçilerin hizmetine sunduk. Ülkemize ve Karasu’ya hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı. Yalnızca ilçe için değil, aynı zamanda Marmara Bölgesi için de önemli bir turizm noktası olduğunu belirten Şafak Gürçam, bahar ve yaz aylarında yoğun bir ziyaretçi akını olduğunu, bu sebeple zamanla longozda bir takım deformeler meydana geldiğini, bundan dolayı yenilenme ihtiyacı olduğunu ve DMKA ile hazırladığı proje kapsamında doğa harikasını yaklaşık 4 aylık çalışma sonucunda hizmete sunduklarını söyledi.

 

Gürçam konuşmasının ardından çalışmada katkısı bulunanlara teşekkür ederek projenin uygulanış sürecinde başarı gösteren Ali Güz, Pınar Emanet ve Ceren Soyhan’a başarı belgelerini takdim etti. Açılış töreninin bitiminde protokol, yürüyüş yolunda gezerek Acarlar Longozu’nun son yüzünü inceledi.

 

HABER: Esra Aydın

 

HABERİN VİDEOSU AŞAĞIDA: